marți, iunie 28, 2022

Trădarea are efect devastator. Specialist: „Este ca şi cum ne-ar fi rupte mâinile. De iertat mai poţi ierta, dar nu mai poţi îmbrăţişa”.

Diferența dintre bine și rău, minciună și adevăr, loialitate și trădare este adeseori cuantificată în felul în care ne simțim. Sentimentele ne influențează decisiv starea de sănătate fizică, dar și mentală.

Trădarea are efect devastator. Lidia Fecioru: „Treceți-vă gândurile prin cele trei site: ale adevărului, ale binelui și ale ajutorului”

Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre diferenţa dintre minciună şi adevăr, într-o pildă a filosofului Socrate.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

„Într-o zi, un bărbat a venit la Socrate. Bărbatul venise să-i spună ceva despre ce a spus un prieten de-al lui Socrate. Acesta l-a oprit şi i-a spus bărbatului să spună tot ce are de spus, dar să treacă totul prin trei site.

Prima sită era sita adevărului. Socrate l-a întrebat pe bărbat dacă este adevărat ceea ce spune, iar aceasta a spus că nu ştie, pentru că nu a verificat.

Cea de-a treia sită era sita binelui. Socrate îl întreabă din nou pe bărbat dacă este bine sau nu ca el să ştie ceea ce voia să-i spună. Socrate îi râspunde că dacă nu crede că este bine, de ce trebuie să-i mai spună.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Sita ajutorului era ultima din cele trei. Bărbatul este întrebat dacă ceea ce voia să-i spună lui Socrate, îl ajuta cu ceva pe filozof. Acesta spune că nu ştie. Nu ştie nici dacă este adevărat, nici dacă îi face bine şi nici dacă îi este de vreun folos lui Socrate.

Filozoful îi spune apoi: Păi şi atunci merită să-mi spui?

„Este ca şi cum ne-ar fi rupte mâinile. De iertat mai poţi ierta, dar nu mai poţi îmbrăţişa”

Deci, atunci când avem de spus o bârfă, ar fi bine să trecem prin cele trei site. Atunci când oamenii ne trădează, este ca şi cum ne-ar fi rupte mâinile. De iertat mai poţi ierta, dar nu mai poţi îmbrăţişa”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Pilda zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private