Sari la conținut

Tragedie uriașă! A murit la doar 25 de ani după ce a fost diagnosticat greșit

Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat

Din cuprinsul articolului

Tragedie uriașă! Un tânăr de doar 25 ani din Mangalia a murit după ce a fost diagnosticat greșit. Medicii i-au spus că suferă de enterocolită și pietre la rinichi. De fapt, bărbatul avea apendicită, o inflamație banală, care ar fi putut fi tratată cu ușurință, la timp.

Iulian s-a stins din viață la numai 25 de ani, după o luptă aparent simplă cu apendicita. După primele dureri de burtă, acesta s-a dus la spitalul din Mangalia împreuna cu tatăl său. Din nefericire,  a durat trei zile până când s-a pus un diagnostic. Inițial medicii l-au tratat de enterocolită, de pietre la rinichi și abia apoi de apendicită.

„I-au făcut electrocardiogramă, i-au băgat o perfuzie și i-au dat drumul acasă. Ba că-i rinichiul, ba că e nisip, ba că-i enterocolită, ba că-i piatră… deci au mers pe bâjbâială… Am plecat iar la urgență, în aceeași zi, pe 17. De data asta i-au luat și sânge, urină, i-au făcut iar perfuzii”, povestește Marius Grigore, tatăl băiatului, potrivit Antena 3.

„A fost și umilit de către asistente. Îi spuneau: dă-te jos din pat că ești mare, de-aia ești așa gras, du-te și spală-te că puţi! Deci îl umileau, iar el, săracul, nu putea de dureri…”, mai spune tatăl lui.

Medicii din Constanța au făcut tot ce au putut. Dar era prea târziu
După zile întregi de dureri, Iulian a ajuns în stare gravă la Spitalul județean Constanța. Medicii de la Mangalia nu mai puteau să-l opereze așa că l-au trimis la Județean.

„În urma investigațiilor imagistice s-a decis să se intervină chirurgical de urgență. Ulterior a mers la Terapie Intensivă cu stare generală gravă, instabil hemodinamic. În pofida tuturor eforturilor depuse de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța, a survenit decesul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Tânărul a fost răpus de peritonită

Tânărul a fost răpus de peritonită, arată inclusiv certificatul medico-legal. Medicul chirurg acuzat că nu a vrut să-l opereze pe băiat la Mangalia lucrează la acel spital de mai bine de 15 de ani. Șefii lui așteaptă expertiza medico-legala.

”Pentru a se dovedi malpraxisul se vor implica 3 sau 5 instituții. Prima dovada va fi expertiza anatomopatologică sau medicolegală. Din ea va rezulta diagnosticul constatator și apoi se poate face o legătură cu o eventuală rea practică a domnului doctor. Documentele vor putea fi folosite de familie în sesizarea colegiului medicilor”, spune Liviu Mocanu, purtător de cuvânt al Spitalului din Mangalia.

Ce este apendicita?

Apendicita este o urgenta chirurgicala și reprezintă inflamația, ce poată fi urmata de infecția, apendicelui cecal. Apendicita poate fi acuta sau cronica și este mai frecventa în cazul copiilor și tinerilor, dar poate să apară și la vârstă matura. Inflamarea apendicelui reprezintă o urgenta chirurgicala și neceita prezenta la medic, iar daca diagnosticul se confirma, APENDICECTOMIA (extirparea apendicelui) este absolut neecsara.

Cauze
Apendicita acuta poate apărea când apendicele este blocat de un coprolit (materii fecale), corp străin, chiar și de cancer, dar și că un răspuns la alta inflamație/infecție din corpul nostru. Apendicita cronica, desi apare în cazuri mai rare, reprezintă o afecțiune caracterizata de inflamația apendicelui pe o perioada îndelungată și poate deveni foarte dureroasa.

Pentru a determina cauza clara a apendicitei este recomandata analiza histopatologica a apendicelui odată extras.

Simptome
Pentru că apendicita este o urgenta medicala, este important să recunoașteți principalele simptome, pentru a grăbi consultul de specialitate.

În cazul unei apendicite acute, debutul este brusc și necesita consult medical imediat pentru a preveni apariția complicațiilor.

În apendicita cronica, simptomele pot fi ușoare și pot apărea sau dispărea la intervale de timp, ceea ce îngreunează diagnosticarea.

Cele mai frecvente simptome sunt:

Durerea, ce poate începe treptat, că niste crampe ușoare, dar care poate deveni constanta. Durerea poate fi localizata în:
fosa iliaca dreapta, adică în partea din dreapta jos a abdomenului
sau poate debuta în capul pieptului (epigastru) sau în jurul ombilicului (mezogastru), cu localizare ulterioara în fosa iliaca dreapta

  • Greata
  • Vărsăturile
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Diareea
  • Umflarea abdomenului
  • Constipația
  • Uneori febra

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel