vineri, septembrie 30, 2022

Trăiesc foarte mult, în comparație cu europenii. Care este secretul longevității japonezilor, secret pe care îl transmit din generație în generație?

Este un cumul de alimentație și climă sau mai fac ceva în plus. Ori poate este doar noroc?

În primul rând, legumele nu lipsesc din farfuria lor niciodată, indiferent ce mănâncă. Japonezii, spre deosebire de europeni, consumă foarte multe legume proaspete, alge marine, soia fermentată, orez şi peşte. Acestea asigură substanţe fitochimice adecvate, vitamine şi minerale. Alimentația neadecvată şi kilogramele în plus cresc riscul mortalității, scrie ybrate.com.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Modul de a găti. Ei nu sunt adepții prăjelilor sau a mâncărurilor îmbibate cu ulei. Ei nu știu ce este tochitura sau pomana porcului și nu veți vedea vreodată un japonez mâncând grăsime pură de porc. Toate preparatele lor se consumă gătite la abur, trase la tigaie, preparate lent, la foc mic, dar multe legume le consumă crude, iar ritualul castronului cu supă înainte de fiecare masă este de-a dreptul miraculos. Și să nu uităm și de faptul că porțiile lor sunt mici, iar peștele este la ordinea zilei.

Japonezii au o cultură a ceaiului. Adorat pentru proprietățile lui, ceaiul nu lipsește din meniul lor zilnic. De notat că ei beau ceaiuri sănătoase, bogate în antioxidanți, cu proprietăți antibacteriene, dar și asociate longevității, cum ar fi ceaiurile verde sau Matcha.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Japonezii consumă totul proaspăt. Japonia este una dintre puţinele ţări în care oamenii acordă o mare atenţie consumului de alimente proaspete. Cantitatea mare de teren arabil şi numărul locuitorilor nu atât de mare ajută cererea şi oferta să fie în balanţă. Mâncarea proaspătă ajută organismul să producă mai multă energie, fiind un combustibil de calitate pentru organism.

Și nu în ultimul rând, japonezii fac multă mișcare, merg pe jos, cu bicicleta sau apelează la transportul public și da, este adevărat, este o plăcere să ai un transport public de calitate. Niponii merg la medic de 4 ori pe an! Nu își neglijează afecțiunile și sunt cu analizele la zi. Fascinant este că guvernul japonez investeşte în sistemul de sănătate 8% din PIB. Este de la sine înţeles că japonezii află mult mai uşor de posibilele afecţiuni, înainte ca acestea să ajungă cronice, potrivit adevarul.ro.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

Dar dincolo de grija pe care o au față de sănătatea fizică, ei nu o ignoră nici pe cea psihică. Merg la diverse ateliere, socializează, dansează, creează, de mici sunt obișnuiți să fie ordonați și responsabili, iar stilul lor de a învăța matematică este unul dintre cele mai performante din lume.

Poate că este dificil să luăm exemplu de la japonezi, însă cu siguranță dacă am face-o, am avea doar de câștigat. Sănătate și multe aniversări.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Oricum, informația de bază confirmă ce la nivel de teorie este cunoscut. Mănâncă puțin și bun, proaspăt și asezonat din plin cu legume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private