Sari la conținut

Tranzacția anului în medicina privată: MedLife preia spitalul și clinicile Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii din sistemul medical privat din România

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță semnarea achiziționării pachetului 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privați din România.

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în București și Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu – recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienți concentrați atât pe segmentul de retail, cât și corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajați și a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de cca 80 milioane lei.

Potrivit reprezentanților companiei, prin această achiziție MedLife continuă demersul de a consolida piața, dar și mandatul dat de acționari în ultima reuniune AGA, ședință în cadrul căreia s-a aprobat majorarea capitalului social și emiterea de obligațiuni pentru achiziții și dezvoltarea companiei.

“Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important și, totodată, o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor în toate regiunile țării. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale şi functionarea operaţională din cadrul Polisano. Acestea sunt valorile care ne aduc împreună şi sunt încrezător că alăturarea Polisano ne va întări si mai mult poziţia de lider național în servicii medicale de înaltă performanţă”, a declarat Mihai Marcu, Director General MedLife.

“De-a lungul timpului Polisano a fost recunoscut la nivel național pentru calitatea serviciilor oferite, aparatura medicală din dotare, dar și pentru soluționarea unora dintre cele mai complexe cazuri medicale la nivel privat. Alăturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare și, totodată, ne va ajuta să susținem demersul nostru de a oferi în permanență servicii premium și o echipă medicală de excepție, tuturor pacienților, atât din zona de retail, cât si din cea corporate”, a declarat Dr Ovidiu Gligor, Administrator al Clinicilor și Spitalului Polisano.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, aceasta poate deveni cea mai importantă tranzacție din sectorul medical anunțată în acest an și un pas important în îndeplinirea angajamentului nostru față de investitorii care au avut încredere în strategia companiei și capacitatea ei de implementare.

“Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și se va finaliza achiziția Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un număr de 6300 angajați și va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizație de Liberă Practică din România și, probabil, a unui procent relevant al asistenților medicali. Credem că, atât Ministerul Sănătății cât și CNAS ar trebui să se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sănătate și, înainte de orice modificări legislative, să ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evoluției acestora. Avem nevoie să găsim împreună parghiile necesare pentru a motiva acești profesioniști ca să rămână în țară și să ofere servicii medicale la cel mai înalt nivel conaționalilor lor.” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achiziție în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov. În cei 7 ani, compania a finalizat cu succes 16 achiziții, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiză de cumpărare și integrare a unui grup sau firme medicale. Ultima achiziție anunțată a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanță fiscală și Dima&Asociații pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului au fost PWC pe partea de consultanță în tranzacție și David&Baias pe partea de consultanță juridică.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel