duminică, ianuarie 23, 2022

Tratament Covid. Anul 2020 ne-a învățat faptul că nimic nu este sigur când vine vorba despre sănătate și că în doar câteva săptămâni un singur virus poate înconjura întreaga planetă. Tratamentul împotriva COVID-19 reprezintă încă un subiect delicat, specialiștii derulând numeroase studii privind posibilele metode de vindecare.

Celulele stem pot trata peste 80 de boli, iar întrebarea care apare este: pot celulele stem să susțină recuperarea pacienților infectați cu virusul COVID-19?

Te-ar mai interesa: STUDIU: Infecțiile ușoare cu COVID-19 pot duce la ...

La acestă întrebare ne vor răspunde astăzi specialiștii de la Stem Cells Bank, banca de celule stem cu biotehnologie de ultimă generație, parte din grupul MedLife.

„Celulele stem sunt celule nediferențiate care au o capacitate extraordinară de a se transforma în forme variate de celule specializate, unele contribuind la regenerarea țesuturilor și organelor. Potențialul terapeutic al celulelor stem este cunoscut, ele fiind deja utilizate în tratamentul a peste 80 de afecțiuni. Având în vedere lipsa unui tratament eficient pentru infecția cu noul coronavirus care pune viața în pericol și răspândirea epidemiei, oamenii de știință au acordat atenție posibilității de aplicare a celulelor stem pentru întărirea sistemului imunitar și asigurarea unei recuperări rapide a pacienților”, afirmă conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog.

Te-ar mai interesa: SFÂȘIETOR. Ultima dorință a unui tânăr de 19 ani c...

Tratament Covid cu celule stem

Pentru majoritatea pacienților cu infecții COVID-19, simptomele inițiale includ, dar nu se limitează la febră, dificultăți de respirație, tuse și stare generală de rău. La majoritatea pacienților, COVID-19 se manifestă ca o boală ușoară până la moderată, iar sub asistență medicală este de așteptat o recuperare completă. Cu toate acestea, există și pacienți cu risc crescut precum persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, pentru care boala poate deveni critică. Acest grup de pacienți pot dezvolta pneumonie severă, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) și disfuncție multiplă a organelor, inflamație, precum și răspuns imun neregulat.

Te-ar mai interesa: Omicron, gripă, alergii: cum poți face diferența d...

Studii numeroase prezintă potențialului benefic al utilizării celulelor stem mezenchimale (CSM) în accelerarea recuperării și a reducerii riscului de deces la pacienții cu COVID-19 și patologii asociate. Durand și colaboratorii (2020) prezintă studiile și implicațiile clinice realizate până la acest moment în utilizarea celulelor stem mezenchimale la subiecții COVID-19 cu insuficiență respiratorie acută; limitările asociate cu aceasta modalitatea terapeutică și statusul actual al pacienților cu COVID-19 aflați în studii clinice relavante cu celule stem mezenchimale.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind suplimentele: Trei pastile car...

Tratamentul cu celule stem mezenchimale la pacienții cu Covid-19 accelerează recuperarea acestora și reduce riscul de deces al pacienților. Eficacitatea și siguranța perfuziilor de celule stem mezenchimale a fost prezentată în studiul publicat pe Stem Cells Translational Medicine. Ricordi și colaboratorii (2021) au tratat 24 de pacienți Covid-19 spitalizați la University Tower sau Jackson Memorial Hospital cu celule stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical. De remarcat că toți pacienții au dezvoltat sindrom de detresă respiratorie acută severă înainte de tratament. Rezultatele obținute au fost remarcabile având în vedere că la o lună după tratament, pacienții cu vârsta sub 85 de ani și tratați cu celule stem au supraviețuit 100%, iar timpul de recuperare a fost mai rapid în rândul celor care au beneficiat de acest timp de tratament cu celule stem mezenchimale.

Te-ar mai interesa: Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un acci...

Despre celulele stem mezenchimale

 Celulele stem mezenchimale (CSM) sunt celule multipotente, având abilitatea de a se reînnoi prin formarea de diverse tipuri de țesut. Sunt localizate în: măduva osoasă, țesutul adipos, dinți, lichidul articular (celule stem adulte), sau în lichidul amniotic și în cantități mari în țesutul ombilical, mai precis în gelatina Wharton (celule stem noi).

Celulele stem mezenchimale pot ajuta la corectarea răspunsurilor imune și inflamatorii deficitare, au activitate antimicrobiană și s-a demonstrat că favorizează regenerarea țesuturilor. Potrivit cercetătorilor, celulele stem mezenchimale, atunci când sunt administrate intravenos, migrează în mod natural către plămâni, exact acolo unde este necesară terapia la pacienții cu COVID-19.

Întotdeauna orientat către cele mai moderne soluții științifice şi către cele mai recente și recunoscute proceduri, Stem Cells Bank este unul din laboratoarele care izolează (din gelatina Wharton), cultivă și multiplică celulele stem mezenchimale.

În perioada 8 – 21 martie, poți participa la Târgul online Stem Spring Fair și poți aplica pentru unul din pachetele promoționale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private