Sari la conținut

Tratament folosit pentru CANCER. Ucide celulele canceroase din creier și tratează tumorile

noduli la cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Creșterea presiunii în interiorul craniului poate fi, de asemenea, asociată cu probleme oculare

Din cuprinsul articolului

”Cu ajutorul ingineriei genetice, recondiționăm celulele canceroase pentru a dezvolta o terapie care ucide celulele tumorale și stimulează sistemul imunitar pentru a distruge tumorile primare și a preveni cancerul”, a declarat autorul Khalid Shah pentru Sky News, notează MSN.

Tratamentul care ucide celulele canceroase din creier este prima terapie din ultimii 17 ani pentru tratarea glioblastomului. Un studiu realizat în 2023 de cercetătorii de la Harvard Medical School arată cum celulele canceroase active pot fi reproiectate pentru a ucide și a preveni cancerul.

Acest nou tratament se alătură unei liste de potențiale vaccinuri împotriva cancerului dezvoltate de echipe de cercetare din întreaga lume.

Potrivit Sky News, compania lucrează la tratamente care folosesc aceeași tehnologie ARNm.

Noul tratament potențial este testat pentru o formă agresivă de cancer cerebral numită glioblastom. Potrivit experților, celulele vii vor călători prin creier pentru a se întoarce la tumoare și pentru a ucide celelalte celule, alertând sistemul biologic pentru a le detecta pe celelalte.

Un vaccin împotriva tumorilor cerebrale

Vaccinul DCVax, adaptat pentru Glioblastom, a durat opt ani și s-a desfăşurat în patru țări. Analiza datelor a fost efectuată în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021.

”Rezultatele totale sunt uimitoare”, a declarat profesorul Ashkan pentru The Guardian. El a adăugat că vaccinul ”a demonstrat că prelungește viața și, în mod interesant, la pacienții considerați în mod tradițional ca având un prognostic mai slab”.

Rezultatele studiului clinic

Pacienții vaccinați au trăit aproximativ un an și șase luni după diagnosticare, iar placebo a supraviețuit în medie 1 an și trei luni.

Un vaccin foarte bine direcționat. Potrivit revistei Super Interessante, vaccinul poate, de asemenea, să urmărească și să trateze direct tumora.

”DCVax face ca sistemul imunitar al organismului să fie programat să urmărească și să atace tumora. Este prima metodă dezvoltată cu această strategie”, se arată în articol.

Cum funcționează vaccinul?

”Vaccinul funcționează prin stimularea sistemului imunitar al pacientului pentru a lupta împotriva tumorii”, a explicat Ashkan.

El l-a produs prin combinarea proteinelor din tumora pacientului cu celulele albe din sângele acestuia, ceea ce le ”educă” să o recunoască. Cercetătorul a mai precizat că acest leac ”oferă o soluție personalizată”.

Tehnicile de imunoterapie par să aibă un efect remarcabil. Profesorul Ashkan a declarat pentru The Guardian că el crede că este ”cel mai inteligent sistem cunoscut de om”.

Northwest Biotherapeutics, a obținut o licență pentru fabricarea comercială a produselor de terapie celulară în Marea Britanie în martie 2023.

”DCVax ar fi primul tratament nou din ultimii 17 ani pentru pacienții cu glioblastom nou diagnosticat și primul din ultimii 27 de ani pentru persoanele cu recidive”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel