Sari la conținut

Tratament miraculos al maicilor de la Mănăstirea Polovragi. Remediu natural pentru tuse şi bolile de plămâni

Pestera Polovragi
sursa foto: wikipedia.org
Din cele 15 puncte energetice care ar exista pe Terra, țara noastră ar deține 7 dintre ele.

Maicile de la Mănăstirea Polovragi, din județul Gorj, au păstrat un secret ancestral pentru vindecarea rapidă a plămânilor și tusei. Această rețetă tradițională a fost transmisă de-a lungul generațiilor de către maicile înțelepte ale mănăstirii, fiind considerată o comoară valoroasă în tratarea afecțiunilor respiratorii. 

Prin intermediul ingredientelor naturale și a unor tehnici specifice, secretul maicilor de la Manastirea Polovragi a ajutat deja numeroase persoane să se elibereze de suferințele provocate de bolile de plămâni și tuse.

Ingrediente şi mod de preparare a antitusivului natural

– 50 de grame de hrean ras

– 100 de grame de miere polifloră

– 1 ridiche neagră de mărime potrivită

1. Se dă hreanul pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu mierea de albine. Ridichea neagră se spală bine (fără să se curețe de coajă), se usucă și se scobește în mijloc. Se scoate miezul din interior și se umple cu pasta de miere și hrean. Se așază într-un bol și se lasă să stea la macerat vreme de 2 zile.

Este important ca ridichea să stea dreaptă, deoarece pe parcursul celor 48 de ore în centru se va crea un lichid subțire, ca un sirop, și există riscul ca acesta să se verse.

2. După cele 2 zile, se toarnă siropul obținut într-un borcănel de sticlă. Se scobesc ușor și pereții ridichii, care se adaugă peste sirop. Se închide borcanul ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și întunecos din casă.

Ridichea neagră, sub formă de sirop, este eficientă în tratarea tusei și răgușelilor, ajutând la fluidizarea și la eliminarea secrețiilor din gât. Se poate lua câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Beneficiile consumului de ridiche neagră

Ridichea neagră a fost intens utilizată pentru a stimula pofta de mâncare și ca diuretic în Evul Mediu. Apoi, a fost folosită ca remediu împotriva pertussisului (tusei convulsive) și bronșitei.

Şi în medicina tradițională este folosită  pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, datorită capacității sale de a combate răceala, gripa, virozele, bronșita, durerile în gât și tusea.

Aceasta proprietăți imunostimulatoare și antimicrobiene si poate ucide bacteriile, virusurile și fungii. Studiile au arătat că este eficient în infecțiile cu E.coli.

Ridichea neagră este folosită în medicina populară în special ca stimulent al funcției biliare. În plus, detoxifică ficatul şi ajută la curăţarea sângelui. De asemenea, consumul de ridiche neagră ajută în reducerea inflamaţiei de la nivelul gurii şi a gâtului. Este şi un bun laxativ, util în constipaţie.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel