Sari la conținut

Sucul natural care are proprietăți anticancerigene, antitumorale, antiparazitare, antibacteriene. Medicii sunt uimiți! Acest suc are acțiune citostatică naturală selectivă: atacă doar celulele bolnave

Graviola, un fruct brazilian, este un copac mic, veșnic verde. Conține compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și multe altele.

Graviola câștigă popularitate ca remediu natural pentru viruși, ameliorarea durerii și chiar unele tipuri de cancer. Continuați să citiți pentru a afla proprietățile uimitoare a acestui fruct.

Cercetările sugerează că graviola are o serie de beneficii pentru sănătate:

Proprietăți antioxidante

Antioxidanții mențin celulele corpului sănătoase vânând radicalii liberi care cauzează boli din organism și distrugându-i.

Potrivit unui studiu din 2014, extractul de graviola are mulți compuși cu abilități antioxidante.

Acestea includ:

  • taninuri
  • saponine
  • fitosteroli
  • flavonoide
  • antrachinone

Antioxidanții ajută oamenii să rămână sănătoși în general. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă antioxidanții graviolei previn anumite boli.

Proprietăți antiinflamatorii

Potrivit unui studiu din 2014 pe rozătoare, graviola are proprietăți antiinflamatorii care pot ameliora durerea. Cercetătorii studiului au susținut utilizarea acestuia ca remediu popular pentru durere și afecțiuni inflamatorii.

Un studiu din 2010 pe rozătoare a constatat că graviola a blocat receptorii durerii și a redus inflamația la șobolani.

Totuși, cercetătorii au avertizat că sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă este sigur pentru oameni. Nu este clar dacă planta ar avea aceleași efecte de calmare a durerii la oameni.

Poate ajuta la scaderea glicemiei

Rezultatele unui studiu din 2008 pe rozătoare sugerează că graviola poate ajuta oamenii să-și regleze glicemia dacă au diabet. Cercetarea a constatat că a redus semnificativ nivelul de glucoză din sânge la șobolanii cu diabet.

În plus, în ciuda faptului că șobolanii au consumat mai puțină hrană și apă, nu au slăbit. Cercetătorii cred că acest lucru poate fi rezultatul unui control mai bun al glucozei.

Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Oamenii folosesc adesea graviola ca remediu popular pentru scăderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială necontrolată poate crește riscul de boli de inimă, diabet și accident vascular cerebral.

Un studiu din 2012 pe șobolani a constatat că graviola a ajutat la reducerea tensiunii arteriale fără a crește ritmul cardiac. Potrivit cercetătorilor, abilitățile hipotensive ale plantei se datorează efectului său asupra ionilor de calciu.

 

Graviola

Poate ajuta la prevenirea ulcerelor

Ulcerele sunt răni dureroase care se dezvoltă în mucoasa stomacului, esofag sau intestinul subțire.

Potrivit unui studiu din 2014 despre rozătoare, graviola a arătat abilități antiulceroase. De asemenea, ajută la protejarea mucoasei stomacului și previne deteriorarea radicalilor liberi a tractului digestiv.

Ajută la tratarea herpesului

Herpesul este o infecție virală care apare din cauza virusului herpes simplex. Poate apărea pe organele genitale sau pe gură.

Experții în sănătate consideră graviola un tratament alternativ pentru herpes, dar dovezile care susțin sunt încă neconcludente. Cu toate acestea, un studiu din 2012 a arătat că avea o activitate antiherpetică în laborator.

În plus, conform unui studiu mai vechi din 1999, extractul de graviola poate avea efecte antivirale împotriva virusului herpes simplex 2 (HSV-2). HSV-2 este responsabil pentru majoritatea cazurilor de focare de herpes genital. Folosind o tehnică in vitro sau în afara unui corp viu, graviola a fost toxică pentru celulele HSV-2.

Proprietăți anticancerigene

Există unele dovezi că graviola poate ajuta împotriva anumitor tipuri de cancer. Conform cercetărilor din 2016, extractul de graviola a fost toxic împotriva unor linii celulare de cancer de sân.

De asemenea, a crescut celulele T, care sunt limfocite din organism care ucid celulele canceroase și alte celule deteriorate.

Un studiu din 2012 a descoperit că graviola poate fi benefică împotriva unor linii celulare de cancer pancreatic prin inhibarea metabolismului celular.

Totuși, cercetătorii avertizează că graviola este insuficientă pentru a eradica tumorile pancreatice și medicii nu ar trebui să o folosească ca tratament primar. Sunt în curs de desfășurare studii pentru a evalua eficacitatea graviolei ca terapie adjuvantă pentru cancerul pancreatic.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel