Sari la conținut

Tratament naturist pentru PSORIAZIS. Cum funcționează?

psoriazis
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Simptome psoriazis

Psoriazisul este o boală cronică de piele care apare sub formă de pete pe pielea de pe picioare, genunchi, braţe, coate, scalp, urechi şi spate, care sunt de culoare roşie până la maro şi se acoperă cu cruste albe-argintii. Această boală despre care experții medicali spun că nu a fost găsită, încă, o cauză foarte clară a provenienței, ar putea fi rezultatul unei utilizări greşite a grăsimii.

Tratament naturist pentru PSORIAZIS. Cum funcționează?

Psoriazisul este o boală rară în ţările unde dieta este săracă în grăsimi. Cum se manifestă această boală?

Adesea ereditară, această boală este legată de creşterea rapidă a celulelor în stratul superior al pielii.

Persoanele cu HIV sau SIDA au adesea psoriazis sever

Acumularea de toxine într-un colon bolnav a fost legată şi ea de dezvoltarea psoriazisului. Pe lângă tratamentul medicamentos pe care îl recomandă medicii dermatologi, există şi câteva tratamente naturiste care pot ameliora simptomele psoriazisului.

Tratamente naturiste pentru PSORIAZIS

Rădăcina de brusture şi trifoiul roşu sunt recomandate persoanelor care suferă de acest tip de eczemă, deoarece ajută la curăţarea sângelui. De asemenea, levănţica este bună pentru sau saune sau băi de aburi, combatând inflamaţia şi vindecând pielea iritată. Un alt ajutor naturist este silimarinul (extract de armurariu) care creşte producţia de bilă şi protejează ficatul, ceea ce este important pentru curăţarea sângelui.

Pentru a reduce roşeaţa şi inflamaţia, daţi jos uşor cojile cu un burete puţin aspru şi aplicaţi un extract de genţiană fără alcool.

Recomandările medicilor: Fibrele sunt cruciale pentru menţinerea unui colon sănătos

Menţineţi un regim alimentar format din 50% alimente crude şi includeţi multe fructe, cereale şi legume.Nu uitaţi să includeţi şi peşte în dietă!

„Mâncaţi multe fibre! Fibrele sunt cruciale pentru menţinerea unui colon sănătos.Multe componente din fibre, cum ar fi pectina din mere şi tărâţele de psyllium, au proprietatea de a antrena toxinele din intestin şi ajută la eliminarea lor în scaun.

Carnea roşie şi produsele lactate conţin mici cantităţi de AA, aşa că ar trebui să evitaţi aceste alimente. Cea mai mare sursă de acid arachidonic sunt uleiurile vegetale care se găsesc în majoritatea alimentelor coapte, în snackurile sărate, în margarină şi în dressingurile pentru salate”.

De asemenea, pentru reducerea roşeţii şi calmarea zonelor iritate, aplicaţi, cu vată, apă de mare pe zonele afectate, de câteva ori pe zi, potrivit csid.ro

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel