joi, august 18, 2022

Cancerul este o afecțiune ce a cuprins întreaga lume și incidența sa este în continuă creștere. În prezent, reprezintă principala cauză a mortalității în țările dezvoltate și a doua cauză de mortalitate la nivel global. În acest context, oamenii de știință din Statele Unite au dezvoltat un tratament nou pentru cancerul de piele.

Nou tratament pentru cancerul de piele, marele CĂLĂU al secolului XXI

Șansele pacienților cu melanom scad atunci când cancerul este răspândit și la alte organe. Una dintre terapiile consacrate folosește o bacterie vie Bacillus Calmette-Guérin, cunoscută BCG, dar care nu este eficientă la pacienții cu metastaze la organele lor interne.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Echipa de cercetători elvețieni și americani au folosit componentele BCG pentru a dezvolta un gel, sensibil la temperatură, care poate controla creșterea tumorii.

Gelul, cu administrare unică, poate fi folosit foarte ușor. Medicamentul, care este lichid la temperatura camerei, în contact cu temperatura corpului devine vâscos și eliberează continuu componente ale bacteriilor, activând, în mod constant, sistemul imunitar, anunță swissinfo.ch.

În studiile efectuate pe șoarecii cu melanom s-a evidențiat supraviețuirea prelungită semnificativă a subiecților după tratamentul cu noul gel.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Așadar, gelul, conform ultimelor studii, este capabil să suprime formarea de metastaze în plămâni și să îmbunătățească răspunsul imun al celulelor T împotriva celulelor melanomului.

Oamenii care lucrează în aer liber au grad mult mai ridicat de a fac cancer de piele

Un medic stagiar francez a publicat o teze despre comportamentele agricultorilor dintr-o regiune din estul Franței, în care a scos la iveală că aceștia sunt puternic expuși la radiațiilor solare, ei petrecând majoritatea timpului lucrând în aer liber.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

Teza arată că aproape 56% dintre acești agricultori nu sunt îngrijorați cu privire la expunerea la razele ultraviolete. Chiar dacă își protejează capul cu pălării, protecțiile vestimentare nu sunt suficiente, iar crema solară nu prea este acceptată, mai ales în rândul bărbaților.

Pe de altă parte, agricultorii nici nu recurg la asistență medicală. În timp ce 63,5% dintre ei nu au beneficiat niciodată de o examinare cutanată din partea medicului lor generalist, 61,5% nu au fost consultaţi niciodată de un medic dermatolog.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

„Reglementările din Franţa îi obligă pe angajatori să furnizeze echipamente de protecţie, însă angajaţii le-ar purta probabil mai mult dacă acestea ar fi mai bine adaptate”, a subliniat Nathalie Clastres, de la Liga naţională de luptă împotriva cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private