Sari la conținut

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

cancer de piele
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consiliere psihologică pentru bolnavii cu cancer de piele

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor și stresului asociate diagnosticului și tratamentului bolii. În acest context,  Societatea Română de Dermatologie lansează o campanie națională prin care își propune să abordeze multidisciplinar tratarea pacienților care suferă de cancer de piele.

Directorul organizației, medicul Alin Nicolescu, spune că oamenii care trec prin astfel de boli au nevoie și de consiliere psihologică.

Consiliere psihologică pentru bolnavii de cancer de piele

cancer piele
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

„Bolile de piele au un impact foarte mare. Pe ceea ce înseamnă calitatea vieții, au o povară a bolii fantastică. Încercăm, în discuții cu autoritățile, cu conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, să decontăm această consiliere psihologică pentru câteva afecțiuni. Mă refer în special la cancerele de piele, mă refer la psoriazis, mă refer la dermatita atopică, boli, cum spuneam, cu un impact major pe tot ceea ce înseamnă nu numai pacient, ci chiar familie.

Sperăm să reușim, anul acesta, cu programul respectivă, astfel încât medicul dermatolog să poată da o trimitere către psiholog pentru pacienții cu aceste afecțiuni și, sigur, mai departe, psihologul va prelua pacientul respectiv”, a declarat dr. Alin Nicolescu.

Consilierea psihologică, un instrument valoros pentru bolnavii cu cancer de piele

Studii de specialitate au arătat că depresia și anxietatea sunt frecvente la pacienții cu melanom, inclusiv după tratament, iar suportul inadecvat și frica de recidivă au cel mai puternic impact asupra calității vieții acestor persoane, amintește redactorul RRA Adriana Turea.

Așadar, consilierea psihologică poate fi un instrument valoros în gestionarea stresului și a emoțiilor asociate cu diagnosticul și tratamentul cancerului de piele. Nu ezitați să cereți ajutor și sprijin atunci când simțiți nevoia, deoarece sănătatea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică în lupta împotriva bolii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel