marți, august 9, 2022

Tratament pentru bătături: natural, ieftin și simplu de preparat. Picioarele tale îți vor mulțumi!

Mai mult inestetice decât dureroase, bătăturile sunt acele zone cu piele îngroșata și întărită care apar îndeosebi pe talpa piciorului, în zona degetelor sau a călcâiului și, mai rar, în zona palmelor.

Acestea se formează prin depunerea celulelor de piele moartă la exterior, pentru a proteja de traumatisme sau fricțiuni straturile inferioare ale pielii.

Te-ar mai interesa: Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot ...

Există multe remedii naturiste eficiente în vindecarea bătăturilor. Dintre acestea, remediul pe bază de bicarbonat de sodiu, te va ajuta să scapi, definitiv, de cele mai încăpățânate bătături.

Tratament pentru bătături cu bicarbonat de sodiu

  • Tot ce trebuie să faci este să pui apă caldă într-un vas în care poți să îți scufunzi picioarele.
  • Adaugă două-trei linguri pline de bicarbonat de sodiu în apă.
  • Amestecă bine până când se dizolvă.
  • Stai cu picioarele în acea apă timp de 15-20 de minute.
  • La final, usucă-ți picioarele și aplică pe bătături o pastă realizată din trei lingurițe de bicarbonat și o linguriță de apă.
  • Las-o să acționeze cât mai mult timp sau, și mai bine, peste noapte.


Beneficii bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină, care se dizolvă în apă și care poate fi utilizată în multe scopuri, de la albirea dinților, combaterea acidului din stomac, curățarea gâtului sau îmbunătățirea performanței fizice.

Mai mult, luptă împotriva stafilococului auriu și a ciupercii unghiilor.

Bicarbonatul are proprietăți medicinale și numeroase aplicații în diverse domenii, fiind folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică.

Te-ar mai interesa: Urmează un val de frig și ploi? Iată ce spun meteo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private