luni, august 10, 2020

Veste bună pentru pacienții din vestul țării. După 10 ani, apele termale vor fi folosite din nou la tratamentul pacienţilor din Timişoara, potrivit unui reportaj Radio România Actualități.

Beneficiarii vor fi cei care vin la Clinica de recuperare fizică şi balneologie, cea mai mare unitate de acest fel din vestul ţării.

Spitalul Municipal Timișoara face în aceste zile ultimele demersuri pentru obținerea licenței de exploatare pentru două izvoare de apă geotermală cu o temperatură de circa 85°C, din zona centrală a orașului, scrie rador.ro.

Citește și:

Acestea vor alimenta cele două bazine de la Clinica de balneologie, care au fost închise în urmă cu 10 ani din cauza degradării și colmatării instalațiilor de apă termală. Bazinele vor fi reabilitate în cadrul unui amplu proiect de modernizare a unității medicale, pentru care s-au obținut 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Acesta prevede extinderea clinicii, renovarea ambulatoriului, precum și dotări moderne pentru toate compartimentele de hidroterapie și kinetoterapie, astfel încât numărul pacienților va crește cu 35%. Instituția nu a mai beneficiat de investiţii importante de zeci de ani, întrucât clădirile au fost revendicate în instanţă.

Citește și:

În prezent, în județul Timiș, apa geotermală mai este folosită în localitățile Lovrin, Deta, Jimbolia și Sânnicolau German, dar specialiștii spun că resursele din Câmpia de Vest sunt insuficient valorificate.

Parteneri