Sari la conținut

Tratamente naturiste pentru ameliorarea durerilor de cap puternice

Durerile de cap pot avea diverse cauze, de la oboseală până la o problemă mai serioasă de sănătate. Deși există o multitudine de produse farmaceutice potrivite și remedii naturiste sunt eficiente.

Durerea de cap se manifestă, de fapt, atunci când învelișul care protejează creierul de craniu se inflamează. Aceasta poate fi cauzată de diferiți factori, inclusiv deshidratare.

Indiferent de cauză, durerea de cap poate fi foarte neplăcută. Astfel, poți încera câteva remedii  pentru a ameliora simptomele.

Tratamente naturiste pentru durerea de cap

Ceai de lavandă

Lavanda este una dintre cele mai eficiente plante pentru relaxare. Aceasta va acționa direct asupra sistemului nervos pentru a oferi ușurare. Pentru a face acest lucru, beți 3 până la 4 căni de ceai de lavandă pe zi, inclusiv una la culcare, scrie BZI.

Apa rece

Frigul este decongestionant și analgezic, fiind excelent pentru stimularea circulației sângelui în vasele de sânge și ameliorarea oboselii. De asemenea, reduce inflamația și implicit, durerea. Pentru cele mai bune rezultate este recomandat să vă spalați cu apă rece față timp de un minut. Apoi, relaxați-vă pentru câteva minute cu ochii închiși.

Ceai de mușețel

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de cap ușoare și tranzitorii, iar acțiunea sa împotriva durerilor de cap este bine cunoscută în medicina alternativă. Este, de asemenea, eficient și pentru persoanele care suferă de migrenă, o formă mult mai agresivă de durere de cap. Trebuie consumat de-a lungul a 4 până la 6 săptămâni. Pentru dozare, numărați 125 până la 250 mg de musetel la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Atenție, acest remediu nu este recomandat femeilor însărcinate, femeilor care alăptează și copiilor.

Strânge un creion între dinți

Acest truc este potrivit pentru acea durere de cap tensionată, care nu trece. Nu este nevoie să mușcați puternic creionul între dinți. Este necesar doar să îl strângeți ușor și să mențineți câteva clipe. Acest lucru va relaxa mușchii și va ameliora durerea de cap.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.