Sari la conținut

Tratamentul corect pentru pacienții cu Covid. Medic: „Nu mai pot să suport atât amatorism din partea unor colegi de-ai mei”

vindecarea infecției Covid-19

Tratamentul corect pentru pacienții cu Covid. Medic: „Nu mai pot să suport atât amatorism din partea unor colegi de-ai mei”

În contextul pandemiei de coronavirus, pare că lumea medicală este din ce în ce mai divizată. Există medici care susțin că noul coronavirus este doar o gripă. Există medici care cred în teoria conspirației. Există medici care, dimpotrivă, achiesează la direcțiile mondiale de tratare a acestei boli. Există și medici dispuși să încerce noi și noi metode de tratament. Dar există și medici care susțin că nu există tratament pentru Covid-19.

Cunoscutul medic estetician Adina Alberts este una dintre cele mai recunoscute voci în ceea ce privește implicarea în găsirea unei soluții cât mai viabile pentru tratamentul covid. Recent, aceasta a reamintit pe contul său de Facebook care este tratamentul corect pentru pacienții cu Covid.

Adina Alberts. Tratamentul corect pentru pacienții cu Covid

„Nu vreau să “urechesc” pe nimeni, dar nu mai pot să suport atât amatorism din partea unor colegi de-ai mei. Prea multe greșeli ca să mai tac… Sunt zeci de studii care arată că antibioticele eficiente în Covid sunt Azitromicina și Doxiciclina. Deși sunt antibiotice, studiile arată că acestea au și un efect antiviral deloc de neglijat. Și rămân uluită să văd că unii medici prescriu pacienților Covid Tazocin, Eficef, Meropenem, Klacid, Augmentin sau chiar Gentamicina ca unic antibiotic.
Altă tâmpenie… Mulți uită că mai avem și un stomac, și nu prescriu protecție gastrică la tratamentul oral cu corticoizi, ibuprofen, Aspenter, etc… Astfel că am văzut câteva zeci de sindroame ulceroase din cauza acestei omisiuni inacceptabile.

Și mai există o categorie care uită de probiotice …

❗️❗️❗️Tratamentul corect ar trebui să cuprindă:
1. Azitromicina cp 500 mg, 1 cp pe zi, sau Doxiciclina cp 100 mg, 1 cp la 12 ore, 5 zile.
2. Aspenter sau Eliquis sau alt antiagregant plachetar/anticoagulant
3. Paracetamol/Nurofen în funcție de simptomatologie, dureri/ febră
4. Protecție gastrică, Famotidina/ Omeprazol/Controloc-Pantoprazol
5. Probiotice
6. Vit C, D3, Zinc. Unii medici dau și Complex B
7. Quercetină cp 500 mg, 1 cp la 12 ore, 10 zile.
8. Stodal, Oscilococcinum, Cimbrișor capsule, Tinctura de coacăz negru pentru prevenirea afectării pulmonare, extrem de eficiente.
9. Ivermectina, 0,2 mg/kgcorp pe zi, 5 zile la rând… deocamdată puțini au acces la aceasta.
10. Corticoterapie orală, Dexametazonă sau Medrol în cazuri cu simptomatologie importantă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel