miercuri, august 4, 2021

Tratamentul minune care te vindecă de Covid-19, Regeneron, a fost aprobat în regim de urgență în doar 2 zile.

Este chiar tratamentul minune folosit și de către Trump!

“Este vorba despre tratamentul

cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente”, a explicat Andreea Cigolea.

În România, tratamentul este încă în studiu clinic, la Iași fiind aplicat pe trei pacienți până la această oră.

“Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă

virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice”, a declarat Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

“Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declara’iile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a mai precizat aceasta.

“Toate tratamentele

folosite până acum au fost utilizate de medici și în alte afecțiuni cum ar fi SARS-CoV-1 sau Ebola”, a explicat Andreea Cigolea, realizator al emisiunii “Sfat de Sănătate”.

“Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul “Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase

din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede.”

Tratamentul minune este ideal în cazurile ușoare și moderate de COVID-19, și se pretează atât la adulți, cât și la persoanele cu o vârstă peste 65 de ani.

În ceea ce privește pacienții de covid-19 care necesită terapie cu oxigen, FDA nu a aprobat utilizarea tratamentului minune și în cazul lor.

Profesorul Cercel de la Institutul MATEI Balș din Capitală evidențiază că acest tratament este soluția să ieșim din pandemie.

“Văd că nu se vorbeşte deloc

de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important.

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

 

Ultimele stiri

Parteneri