sâmbătă, octombrie 16, 2021

Donald Trump, președintele SUA, este cunoscut deja pentru spiritul de luptător. După ce anunțul infectării sale cu noul coronavirus a făcut înconjurul lumii, Donald Trump a revenit spectaculos la Casa

Albă, asigurând cetățenii americani că le va pune la dispoziție gratuit tratamentul experimental pe care el însuși l-a verificat.

Preşedintele SUA a primit un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Luni, revista Asian Scientist a scris că anticorpii folosiți în tratamentul Regeneron pe care l-a primit președintele Trump au fost obținuți din eșantioane de sânge de la trei pacienți din

Singapore.

Studiile au arătat că plasma de la pacienți vindecați ar putea fi folosită pentru tratarea sau prevenirea bolii. Folosirea acestui tratament la scară largă, însă, a fost imposibil până acum pentru că este foarte dificilă obținerea de suficient sânge de la voluntarii vindecați.

Donald Trump a spus, după reîntoarcerea la Casa Albă că „se simte mai bine decât acum 20 de ani” și i-a îndemnat pe americani să nu se teamă de virus.

Aflat în plină campanie electorală, Trump s-a întors cu forțe proaspete în Biroul Oval.

Constrâns din motive sanitare să rămână la Casa Albă, Donald Trump

a declarat joi că nu crede că este contagios şi se simte suficient de bine pentru a relua mitingurile de campanie.

„Mi-ar plăcea să organizez un miting în seara asta. Am vrut să fac unul aseară”, a declarat el pentru Fox Business Network. „Dacă sunt la un miting, stau singur, foarte departe de toată lumea”, a mai spus Donald Trump.

Medicul de la Casa Albă, Sean Conley, a anunțat într-o notă că preşedintele Donald Trump şi-a încheiat tratamentul pentru COVID-19 şi şi-ar putea relua angajamentele publice începând de sâmbătă, informează dpa şi AFP, citate de Agerpres.

Doctorul Sean Conley a mai

spus că preşedintele Trump „a reacţionat per total extrem de bine la tratament” şi sănătatea sa „a rămas stabilă şi lipsită de orice indiciu care să sugereze un progres al bolii” după întoarcerea la Casa Albă, petrecută luni seara.

„Sâmbătă se împlinesc zece zile de la diagnosticul de joi şi, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate stabilite de echipă, anticipez pe deplin revenirea în siguranţă a preşedintelui la angajamentele publice la acel moment”, a mai adăugat Sean Conley.

Ultimele stiri