Sari la conținut

Tratamentul naturist cu un puternic efect. Elimina tahicardia

atac de cord

Tratamentul naturist cu un puternic efect. Tahicardia este o tulburare de ritm cardiac frecventă. Pulsul normal al unui adult este cuprins între 60 si 100 de batai pe minut, iar valorile care depășesc aceasta limită indică o tahicardie. Această tulburare poate fi reglată și cu ajutprul tratamentelor naturiste.

Tratamentul naturist cu un puternic efect. Reglează bataile inimii și elimina tahicardia

Una dintre plantele cu puternic efect asupra bolilor de inimă este păducelul, un arbust spinos care creste la marginea padurilor de foioase, pe pajisti si livezi de munte si poate atinge inaltimea de 5-10 metri.

Preparatele din păducel reglează tulburările nervoase ale inimi

Aceasta planta medicinala și-a căpătat adevărată importanta și renume din secolul al XVII- lea, când s-a constatat efectul benefic pentru bolnavii de inima. Toate preparatele din păducel, sub forma de ceai sau tincturi, reglează tulburările nervoase ale inimii, calmează sistemul nervos, măresc capacitatea de irigare cu sânge a inimii și scad tensiunea arteriala.

Fructele acestui arbust conțin substanțe deosebit de valoroase pentru bolile de inima, în special conținutul în glicocide (peste 80%) favorizează o irigare sporita a inimii.

Ceai de păducel, eficient pntru bolnavii de cardiopatie ischemica și cei cu hipertensiune arteriala

Mai conține substanțe active, acid cofeic, uleiuri volatile, toate cu efect sedative asupra inimii și sistemului cardiovascular.

Bolnavii de cardiopatie ischemica și cei cu hipertensiune arteriala este bine să-și facă un obicei din a bea zilnic cate o cana cu ceai de păducel, acest ceai nu da efecte secundare nedorite.

Cardioaptia ischemica însoțită de tensiuna arteriala oscilanta poate fi tratata band zilnic doua cani de ceai de păducel, o talpa de ceai de talpa găștii, iar la doua zile, pentru a elimina excesul de apa din corp, cate o cana cu ceai de frunze de mesteacăn.

Tratamentul naturist cu un puternic efect. Elimina tahicardia

Anghina pectorala, însoțită de hipertensiune arteriala poate fi și ea tratata cu păducel, combinând ceaiul de păducel cu cel de văsc. Astfel, tensiunea arteriala își vă recapătă valorile normale și crizele de anghina își vor rari apariția.

Fructele conțin vitaminele C și B și acid citric

Gustul ceaiului de flori și frunze este ușor amărui, fructele în schimb nu au miros și au un gust acrișor-amărui cu o senzație de a fi făinoase.

Florile și frunzele de păducel le regăsim în toate amestecurile de ceai cardiac și calmant. Astfel, ceaiul și tinctura de păducel are un efect deosebit în tratarea bolilor de inima și cardiovasculare, în durerile de cap și migrena, precum și în stările de stres de toate zilele.

O cura cu ceai de păducel, alternat cu ceai de roiniță poate îndepărtă insomniile cauzate de stres și poate normalize valorile tensiunii arteriale oscilante, care de obicei însoțesc stresul și insomnia.

Utilizare:

  • Ceai (infuzie) – se folosește o linguriță vârfuită cu flori și frunze de păducel la 250 ml apa clocotita, se lasă un minut, se strecoară și se beau zilnic 2-3 cani din acest ceai.
  • Ceai (decoct) – din fructele uscate de păducel se pune o linguriță vârfuită într-o cana cu apa rece, se lasă 3-4 ore, apoi se pune la fiert. Se lasă să fiarbă cam doua minute, apoi se strecoară.
  • Tinctura de păducel – frunzele și fructele de păducel proaspăt culese se introduc într-o sticla și se acoperă cu alcool rafinat în concentrație de 38-40%. Sticla se pune timp de 10-14 zile în loc călduros și însorit. Din esență obținută se iau zilnic intre 4-10 picături. Aceasta tinctura pe lângă faptul că reglează bătăile inimii și elimina tahicardia, are și un efcet vasolilatator și liniștitor.

Păducelul poate fi numit, alaturi de văsc și talpa găștii, o planta “cheie” pentru tratamentul oricărui bolnav de inima, potrivit extranews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel