miercuri, octombrie 5, 2022

Scorţişoara a fost folosită de secole în medicina tradiţională chineză şi Ayurvedică ca remediu pentru răceli, gripe şi indigestie. Conţine calciu, fibre, fier şi magneziu şi atunci când este ombinată cu ulei de măsline sau miere poate face minuni pentru frumuseţe şi sănătate.

Iată câteva moduri în care poşi folosi scorţişoara:

–         Pentru mărirea buzelor

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Aplică puţină vaselină pe buze şi apoi masează-le cu praf de scorţişoară câteva secunde. Nu aplica niciodată scorţişoara pe direct pe buze pentru că poate cauza iritaţii.

–         Mască antiacneică

Pregăteşte o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplică apoi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare şi spală-ţi faţa cu apă călduţă în dimineaţa următoare.

–         Mască pentru creşterea părului

Cei care au probleme cu căderea părului sau calviţie pot aplica pe păr o pastă din ulei de măsline cald, o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră inainte de baie, lăsând-o să acţioneze aproximativ 15 minute, după care se clăteşte.

Te-ar mai interesa: Alimentul care trebuie scos din dietă. Profesorul ...

–         Împrospătarea respiraţiei

Vrei să scapi de respiraţia urât mirositoare? Mestecă un baton de scorţişoară sau fă gargară cu scorţişoară pudră dizolvată în apă călduţă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private