joi, ianuarie 21, 2021
Elena Oceanu

Turmericul este unul din condimentele cel mai bogate în vitamine și beneficii pentru organism, fiind cel care dă curry-ului culoarea galbenă. Turmericul a fost folosit în India multă vreme ca și plantă medicinală. Recent, știinta a început să susțină ceea ce indienii știau deja de foarte multă vreme, și anume că turmericul chiar are unele dintre cele mai mare beneficii asupra organsimului.

Substanța activă din turmeric se numește curcuma, care dizolvă grăsimea, așa că poate ar fi bine să o presărați peste o masă copioasă.

Luptă împotriva bolilor

Curcuma este un foarte bun antiinflamator, ajutând corpul să lupte împotriva bolilor, dar și să repare ce este de reparat. Fără inflamații, bacteriile ar putea pune foarte simplu stăpânire pe noi și ne-ar putea omorî, fără niciun semn. Deși inflamația acută, de termen scurt este benefică, poate deveni o reală problemă în momentul în care se acutizează. Se crede că inflamația de nivel scăzut joacă un rol foarte important în bolile vestice. Printre acestea amintim cancerul, Alzheimer sau boli degenerative. De aceea, orice substanță care poate trata inflamațiile respective, are șanse mari să vindece boala sau să ajute la vindecarea ei. Curcuma este un anti-inflamator, efectele sale asupra organismul fiind chiar la fel de eficiente, în unele cazuri, ca cele ale medicamentelor.

Citește continuarea pe elli.ro