Sari la conținut

Treci printr-o situație critică și nu știi cum să gestionezi emoțiile negative? Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie o metodă simplă: „Te descarcă psihic”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea

Emoțiile negative ne pot influența foarte mult sănătatea, motiv pentru care este indicat să știm cum să le gestionăm. Deși uneori pare foarte greu să îți ții gândurile în frâu, există anumite metode simple care te vor ajuta să treci mai ușor prin situații grele.

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, dezvăluie că una dintre cele mai bune metode pentru a elibera stresul și emoțiile negative este râsul.

Râsul, se pare, are capacitatea de a ne elibera psihicul chiar și în cele mai grele situații. Acesta relaxează mușchii și produce o serie de hormoni ai fericirii, lucru care te va face să uiți de problemele cu care te confrunți.

Râsul ne eliberează

„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău și care îți produce râsul; este o contracție a mușchilor abdominali și te descarcă psihic, te apropie de cineva, reprezintă o plăcere, o bucurie.

Știți că sunt persoane cunoscute cum este doamna Bitănescu care râde într-un mod cu totul deosebit. Îți face plăcere când o auzi. Este un râs contagios. (…) Tot așa odată am văzut-o pe doamna Monica Anghel care își pregătea una anumit moment de scenariu și a râs ca să se relaxeze, să intre în scenă mai relaxată, să aibă cerebral o stare de plăcere, de optimism cu acest râs. Ne face bine.

În orice situație critică pe care o ai încercați să luați o pauză și gândiți-vă la ceva plăcut și ceva care poată să producă râs”, dezvăluie specialistul, într-o emisiune, pentru Antena 3.

Oamenii nu sunt singurii care râd

Neurochirurgul dezvăluie, de asemenea, că oamenii nu sunt singurii care râd. De fapt, animalele au modul lor de a râde, de a se descărca.

Potrivit acestuia, râsul nu e străin nici de primate, și la alte animale, nici de căței. ”Și ei au râsul lor, se bucură”, adaugă profesorul Alexandru Vlad Ciurea, potrivit sursei citate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel