Trei alimente care luptă împotriva cancerului de sân

Știați că o dietă potrivită poate reduce riscul de cancer mamar? Numeroase studii au indicat că anumite alimente sunt asociate cu o rată scăzută de cancer de sân. Pentru pacientele care au supraviețuit cancerului de sân, regimul alimentar poate preveni reaparația bolii.

Cercetătorii vor să facă mai multe cercetări care să stabilească legătura dintre nutriție și rezistența organismului în fața bolii, însă mulți speciaști susțin că statisticile vorbesc de la sine. ”Este clar că obiceiurile alimentare scad riscul apariției sau recurenței cancerului”, spune Alison Estabrook, șeful secției de chirurgie mamară de la Spitalul Luke.

Următoarele trei alimente au fost asocialte de către cercetători unei incidențe scăzute de cancer mamar și de mortalitate.

Izoflavonele, caroteinoidele și acizii grași omega 3 sunt printre nutrienții care luptă împotriva cancerului de sân.

Soia

”Ne temeam că soia conține proteine și compuși pe bază de estrogen care influența creșterea celulelor canceroase” a spus Barry Boyd, de la Spitalul Greenwich. ”Știința a dovedid însă că nu există un astfel de  risc, din contră soia are posibile beneficii”.

Anul trecut, două studii au scos la iveală o legătură între consumul de soia și o rată redusă a mortalității prin cancer de sân. Publicate în American Journal of Clinical Nutrition și în Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, cercetările au evidențiat capacitatea protectoare a izoflavonelor-compuși organici care se găsesc în soia și alune.

Dovleac, varză și cartofi dulci

Beneficiile acestora provin din carotenoide-pigmenți naturali care se găsesc în alimente portocalii, precum morcovii, dovleacul și cartofii dulci, precum și în legumele de culoare verde închis, precum varza și spanacul.

Într-un studiu din 2009 publicat în Cancer Epidemiology, caroteinodele au fost associate unei șanse crescute de supraviețuire pentru pacientele cu cancer mamar.

Femeile care vor să își crească aportul de carotenoide ar trebui să consume cât mai des vegetale crucifere precum varza, conopida și broccoli.

Somon și cod

Acești pești conțin cantități semnificative de acizi grași omega 3-care au numeroase beneficii pentru sănătate. Într-un studiu din 20111 publicat în Journal of Nutrition, experții au descoperit că prin consumarea acestor acizi este inhibată proliferarea celulelor canceroase. În plus, o dietă bogată în omega 3 reduce cu 25% riscul recurenței cancerului de sân.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

4 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

4 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

5 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

5 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

6 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic