Sari la conținut

Trei alimente care luptă împotriva cancerului de sân

Știați că o dietă potrivită poate reduce riscul de cancer mamar? Numeroase studii au indicat că anumite alimente sunt asociate cu o rată scăzută de cancer de sân. Pentru pacientele care au supraviețuit cancerului de sân, regimul alimentar poate preveni reaparația bolii.

Cercetătorii vor să facă mai multe cercetări care să stabilească legătura dintre nutriție și rezistența organismului în fața bolii, însă mulți speciaști susțin că statisticile vorbesc de la sine. ”Este clar că obiceiurile alimentare scad riscul apariției sau recurenței cancerului”, spune Alison Estabrook, șeful secției de chirurgie mamară de la Spitalul Luke.

Următoarele trei alimente au fost asocialte de către cercetători unei incidențe scăzute de cancer mamar și de mortalitate.

Izoflavonele, caroteinoidele și acizii grași omega 3 sunt printre nutrienții care luptă împotriva cancerului de sân.

Soia

”Ne temeam că soia conține proteine și compuși pe bază de estrogen care influența creșterea celulelor canceroase” a spus Barry Boyd, de la Spitalul Greenwich. ”Știința a dovedid însă că nu există un astfel de  risc, din contră soia are posibile beneficii”.

Anul trecut, două studii au scos la iveală o legătură între consumul de soia și o rată redusă a mortalității prin cancer de sân. Publicate în American Journal of Clinical Nutrition și în Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, cercetările au evidențiat capacitatea protectoare a izoflavonelor-compuși organici care se găsesc în soia și alune.

Dovleac, varză și cartofi dulci

Beneficiile acestora provin din carotenoide-pigmenți naturali care se găsesc în alimente portocalii, precum morcovii, dovleacul și cartofii dulci, precum și în legumele de culoare verde închis, precum varza și spanacul.

Într-un studiu din 2009 publicat în Cancer Epidemiology, caroteinodele au fost associate unei șanse crescute de supraviețuire pentru pacientele cu cancer mamar.

Femeile care vor să își crească aportul de carotenoide ar trebui să consume cât mai des vegetale crucifere precum varza, conopida și broccoli.

Somon și cod

Acești pești conțin cantități semnificative de acizi grași omega 3-care au numeroase beneficii pentru sănătate. Într-un studiu din 20111 publicat în Journal of Nutrition, experții au descoperit că prin consumarea acestor acizi este inhibată proliferarea celulelor canceroase. În plus, o dietă bogată în omega 3 reduce cu 25% riscul recurenței cancerului de sân.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel