duminică, martie 26, 2023

Nivelurile ridicate de colesterol din arterele dumneavoastră pot deschide calea pentru o problemă și mai mare – bolile de inimă.

Considerată o cauză majoră de mortalitate la nivel mondial, boala de inimă este un termen generic pentru afecțiunile care vizează inima sau circulația. Din fericire, trei alimente umile ar putea să vă reducă riscul acestor afecțiuni grave prin reducerea colesterolului.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 27 Martie- 2 Aprilie. Mihai Voropchi...

Ieftine, dar versatile, leguminoasele se pretează la o varietate de rețete și mese, de la fasolea pe pâine prăjită la linte cremoasă.

Bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase, micile alimente reprezintă mai mult decât o simplă mâncare cu gust plăcut.

De fapt, fasolea, mazărea și lintea ar putea să vă țină sub control nivelul colesterolului, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Motivul pentru care aceste trei alimente oferă puteri de „distrugere a colesterolului” se reduce la conținutul lor de fibre, potrivit Heart UK.


Trei alimente „distrugătoare de colesterol”

Sursa explică faptul că unele tipuri de fibre pot ajuta la scăderea nivelului de substanță grasă.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

Aceasta afirmă: „Blochează absorbția unor cantități de colesterol din intestine în fluxul sanguin.

„Leguminoasele, cum ar fi fasolea, mazărea și lintea, sunt deosebit de bogate în acest tip de fibre.”

Mai mult, organizația caritabilă nu este singura care subliniază efectele puternice ale consumului de leguminoase.

Un studiu, publicat în British Journal of Nutrition, a constatat că o dietă bazată pe leguminoase a scăzut colesterolul total cu 8,3%, ceea ce face din aceste mici alimente o alegere „eficientă”.

Te-ar mai interesa: Trecem la ora de vară. ȘOC cu efecte negative asup...

Analizând 108 persoane în vârstă de 50 de ani sau mai mult, echipa de cercetători le-a servit participanților două porții de alimente pe bază de leguminoase sau i-a instruit să își urmeze dieta obișnuită timp de două luni.

Studiul a analizat în special fasolea, năutul, mazărea și lintea. Toate acestea au adus o reducere a colesterolului.

Mai mult, legumele nu numai că reduc nivelul de colesterol, dar pot reduce și riscul de boli de inimă, potrivit Heart UK.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

Deoarece colesterolul ridicat este unul dintre precursorii bolilor de inimă, ținerea sub control a acestei substanțe grase are efecte pozitive și asupra inimii tale.

British Heart Foundation explică faptul că o singură porție de leguminoase furnizează aproximativ o treime din fibrele de care aveți nevoie pentru întreaga zi, ceea ce înseamnă că acestea pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și cancer intestinal.

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Pentru a profita de toate beneficiile, cercetările sugerează că ar trebui să consumați aproximativ 130 de grame de leguminoase în fiecare zi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private