vineri, martie 5, 2021

„Anumite alimente pot trimite semnale corpului tău să le stocheze drept grăsime, în loc să le folosească drept combustibil”, spune David Perlmutter, un neurolog american.

Iată care sunt cele câteva mâncăruri înșelătoare care te pot face să te îngrași chiar dacă ești la dietă, potrivit marieclaire.com.:

1. Pâinea cu cereale integrale: acest tip de pâine, deși este mai sănătoasă decât pâinea albă, are un indice glicemic foarte mare și poate crește nivelul de zahăr din sânge mai ceva decât un baton cu ciocolată. Din acest motiv, și nivelul de insulină va crește ceea ce va duce la îngrășare și, posibil, la probleme de sănătate mai grave.

2. Fructele de orice tip: orice porție de fructe, indiferent cât de variată, deși are valori nutriționale importante, nu îți va potoli pofta de mâncare. Fructele conțin atât fructoză, cât și glucoză, doi compuși care declanșează senzația de foame.

3. Sushi: pare foarte potrivit pentru cină, dar…Deși porțiile de pește crud cu orez sunt foarte mici, acestea pot ajunge la o valoare nutrițională de 500 de calorii per rolă și foarte mulți carbohidrați. Evită să consumi acest preparat în timpul dietei.

Ultimele stiri

Parteneri