Categories: Ştiri sănătate

Trei asociații de elevi și părinți cer autorităților să renunțe la vacanța forțată

În contextul pandemic actual, autoritățile au adoptat multiple măsuri pentru a limita răspândirea virusului. În încercarea de a echilibra situația epidemiologică, autoritățile au impus o vacanță forțată în învățământul de stat.

Câteva asociații de elevi și părinți, însă, solicită ca vacanța forțată să fie anulată și să se treacă, din nou, la învățământul online.

Deși autoritățile au spus că școala va rămâne deschisă indiferent de rata de incidență, criza epidemiolgică din România este mult prea gravă pentru ca anumite măsuri să nu fie implementate.

Părinții cer ca vacanța forțată să fie anulată

Trei asociaţii de elevi şi părinţi cer ca autorităţile să renunţe la vacanţa forţată în învăţământul de stat şi să se treacă la şcoala online, anunță RRA.

O plângere în acest sens a fost depusă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, semnatarii acuzând faptul că elevii din sistemul public sunt privaţi de dreptul la educaţie, pe când cei din şcolile particulare pot continua studiile online.

Asociația Mame pentru Mame, Federația Părinților și Asociația Elevilor din Constanța consideră că Ministerul Educației ar fi încălcat principiul echității, atunci când elevii din școlile publice au fost obligați să intre în vacanță.

Reprezentanții elevilor și ai părinților solicită ca, în ședința de mâine, Comitetul Național pentru Situații de Urgență să anuleze vacanța de două săptămâni și să permită ca, de luni, unitățile de învățământ să reia cursurile în format electronic.

Pentru cei care nu există infrastructura adecvată, autoritățile ar trebui să stabilească măsuri compensatorii. Reclamanții spun că este vorba de discriminare și că trebuie remediată de urgență această situație.

Ei subliniază că peste două milioane de elevi din școlile de stat au demonstrat deja că pot învăța și în format online, și denunță intenția Ministerului de a schimba structura anului școlar, obligând elevii să susțină tezele la începutul anului viitor, în perioada 3 – 14 ianuarie, aşa cum a anunțat ministrul.

Cei care au trimis plângerea spun că oficialităţile au încălcat în mod flagrant Constituția, Legea drepturilor copilului și a educației şi că în plină criză sanitară nu trebuie pusă povara eșecurilor societății românești asupra copiilor.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

o oră ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

2 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

2 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

3 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian