Sari la conținut

Trei fructe de iarnă care te ajută să slăbești.  Deblochează metabolismul

curățarea arterelor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructul reduce riscul de boli de inimă

Nutriționiștii au divulgat un secret în ceea ce privește alimentația în curele de slăbire. Ei spun că există trei fructe de sezon care te ajută să slăbești. Deblochează metabolismul.

Vara poate fi considerată cea mai bună perioadă pentru a găsi o varietate de fructe, dar și iarna are propriile comori.

Unele dintre fructele de iarnă, pe lângă faptul că au multe vitamine, ajută și metabolismul să se deblocheze, cu consecința scăderii mai ușoare în greutate.

Așadar, dacă te afli într-o perioadă în care vrei să pierzi câteva kilograme sau să le stabilizezi pe cele existente, încearcă să incluzi în dieta ta următoarele trei fructe.

Acestea sunt următoarele: mărul verde, perele și rodia

Rodia este vedeta și o găsim din abundență iarna, stimulează metabolismul, crescând rata de ardere a grăsimilor, potrivit Pro News.

Așadar, dieta cu rodie te ajută să slăbești patru kilograme în 7 zile.

Cercetătorii în domeniul sănătății au demonstrat puterea vindecătoare a rodiei în numeroase studii și au ajuns la concluzia că ajuta împotrivă multor boli grave.

Trei fructe de iarnă care te ajută să slăbești.  Deblochează metabolismul

Potrivit nutriționiștilor, rodia este unul din cele mai bune fructe vindecătoare, un adevărat medicament natural pentru organism, care ne ajuta să ne menținem sănătatea și să ne protejam organismul de boli foarte grave, cum sunt cele circulatorii, de inima sau tumorile cancerigene.

Dieta cu rodie este sănătoasă

Rodia este un fruct bun pentru scăderea în greutate dar și pentru detoxifierea organismului. Beneficiile acestui fruct pentru sănătate sunt numeroase, deoarece este o sursa importanta de vitamine, fibre, minerale, taninuri, fructoza, glucoza și antioxidanți. Sucul de rodie ajuta în combarea radicalilor liberi și în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.

Ajuta în cazuri de anemie, răceală și alte afecțiuni respiratorii. Acest fruct are proprietăți antiinflamatoare, antipiretice, vitaminizante, diuretice, mineralizante, de normalizare a digestiei, întărire a mușchiului inimii, creștere a hemoglobinei, stimulare a metabolismului, eliminare a viermilor intestinali și a substanțelor nocive din organism.

Dieta cu rodie are la baza o serie de alimente care conțin puține calorii. Dintre acestea fac parte legumele, fructele, carnea slaba și cerealele. Zilnic se bea suc de rodie, apa plata și ceaiuri neindulcite din plante. Nu se consuma deloc alcool, grăsimi, dulciuri, carne grasa, alimente prăjite sau condimentate, produse de patiserie și panificație (cum sunt: brioșele, covrigii, cozonacul, etc).

Dieta cu rodie
În fiecare zi, timp de o săptămână se consuma alimente că de exemplu: suc de rodie, terci de hrișcă, iaurt, carne de peste sau de pui (slaba, fară pielita) și fructe.

  • Mic dejun: un pahar cu suc de rodie și un bol de terci din hrișcă.
  • Gustare: un mar sau 150 g iaurt natural cu conținut redus de grăsimi.
  • Prânz: 200 g carne slaba fiarta (se recomanda pestele sau pieptul de pui), cu terci de hrișcă și un pahar cu suc de rodie.
  • Gustare: o banana sau un alt fruct (căpșuni, caise, mere, etc).
  • Cina: o porție cu terci de hrișcă cu verdețuri la alegere pentru un plus de gust.

Înainte de a merge la culcare se poate consuma 100 g iaurt natural cu conținut redus de grăsimi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel