joi, mai 26, 2022

Un studiu publicat în jurnalul PLOS One a scos la iveală că pierderea în greutate nu îți influențează starea de spirit așa cum te aștepți. Din cei  1,979 de obezii și supraponderalii care au participat la studiu, 14% au dat jos cel puțin 5% din greutatea corporală. Însă cercertătorii au aflat că mai mult de jumătate dintre cei care au slăbit, erau mai predispuși la depresie,

“Uneori, sunt alte lucruri care te fac nefericit, și dacă te aștepți să se rezolve după ce slăbești, vei deveni mai nefericit” spune Gail Saltz, psiholog.

Te-ar mai interesa: Pietrele la rinichi. Simptomul care apare dacă te ...

Iată câteva lucruri surprinzătoare la care majoritatea oamenilor nu se gândesc atunci când își propun să slăbească:

Este posibil ca partenerul de viață să nu te susțină

Multe relaţii se destramă când unul dintre parteneri reuşeşte să slăbească substanţial, sugerează o nouă cercetare. Cuplurile ajung, adesea, să se despartă, deoarece partenerul care a reuşit să piardă din numărul kilogramelor în plus începe să-l sâcâie pe celălalt să facă acelaşi lucru

Studiul realizat de cercetătorii de la North Carolina State University şi University of Texas din Austin a stabilit că poate exista o „parte întunecată” în procesul de slăbire, dacă cei doi parteneri de viaţă nu sunt decişi să facă aceast pas împreună.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Unii parteneri vor face comentarii critice, vor fi mai puţin interesaţi de viaţa sexuală sau vor încerca să îşi saboteze jumătatea cu alimente nesănătoase pentru a frâna eforturile ei şi pentru a preveni ca partenerul – şi relaţia – să se schimbe.

„Oamenii trebuie să fie conştienţi că pierderea în greutate poate schimba o relaţie în bine sau în rău şi comunicarea joacă un rol important în menţinerea unei relaţii sănătoase”, a spus Lynsey Romo, profesor de comunicare la North Carolina State University.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Hainele îți pot crea probleme

După ce slăbești, poate fi dificil să începi să porți haine diferite față de cele pe care le purtai înainte. Să nu mai spunem de costurile pe care le implică schimbarea totală a garderobei.

Corpul tau s-ar putea nu arate așa cum te aștepți
Ai reușit în final să slăbești, dar rezultatul obținut nu este tocmai cel pe care-l doreai sau cel la care te-ai fi așteptat. Kilogramele în plus au dispărut dupa cura de slăbire ținută de tine, însă a apărut totuși o problemă neprevăzută: pielea lăsată, care dă un aspect inestetic și nesănătos. Aceasta poate fi o consecință frustrantă pentru cei care au reușit să slăbească după îndelungi eforturi.

Te-ar mai interesa: Ciupercile, legumele care pot înlocui carnea? Miha...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private