duminică, aprilie 2, 2023

Stevia rebaudiana este o plantă de origine sud-americană, cu zero calorii și o putere de îndulcire de 300 de ori mai mare decât al zahărului. Iar pe deasupra, studiile au arătat că are și proprietățile curative: controlează diabetul și depresia, reduce poftei de dulce, diminuează dorinţei de a fuma şi de a consuma alcool, ameliorează gingivitele şi acneea. A fost aprobat în 2011 în Uniunea Europeană și potrivit Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente, este cel mai sănătos îndulcitor.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Nu este 100% naturală

Deși stevia este o plantă însă până ajunge pe rafturile magazinelor sub formă de îndulcitor trece prin diverse procese de prelucrare și i se pot adăuga și alte ingrediente precum eritritol, un aditiv alimentar, „arome naturale” și dextroză, un carbohidrat simplu cu absorbție rapidă, cu un indice glicemic ridicat care este adesea extras din porumb, grâu sau orez.

Se găseşte sub formă lichidă şi pudră

Îndulcitorul se poate găsi sub formă lichidă, precum esenţa de vanilie, sau pudră. În funcţie de forma în care este folosită variază şi concentraţia. Preţurile variază între 11 lei pentru o sticluţă de 50 ml de extract lichid de stevia, la aproape 60 de lei pentru 100 de pliculeţe de pudră de stevia.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

 Nu are calorii dar nu înseamnă neapărat că ajută la slăbit

Poate părea o soluţie pentru cei care încearcă să scape de kilogramele în plus, însă nu există nicio dovadă concludentă că stevia sau orice alt substituent al zahărului ajută la slăbit. Un studiu recent a arătat că îndulcitorii artificiali pot avea efecte asupra organismului care conduc la diabet sau obezitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private