Sari la conținut

Trei semne de avertizare care indică un cancer hepatic! Le poți observa atunci când mergi la baie

Cancerul de ficat oferă șanse mici de supraviețuire, dar semnele sale de avertizare pot fi greu de identificat. Potrivit diferitelor organisme de sănătate, modificările de culoare a scaunului ar putea sugera boala. Iată ce să cauți.

Cancerul hepatic este cel mai răspândit la persoanele afectate de boli hepatice. Cancerul hepatic este printre formele mai severe ale bolii și, în unele cazuri, poate să nu fie vindecabil. Dar acționarea rapidă atunci când apar semne de avertizare poate duce la un rezultat pozitiv. Potrivit diferitelor organisme de sănătate, modificările hormonale din organism ar putea face ca scaunul să devină voluminos, palid și gras.

Unul dintre cele mai evidente simptome ale cancerului hepatic este pierderea în greutate, care este, de asemenea, simptomatică pentru mai multe alte tipuri de cancer.

Simptomele vor varia în funcție de localizarea exactă a cancerului, iar unele simptome, cum ar fi icterul, pot provoca propriul subset de semne, cum ar fi mâncărimea.

Deoarece multe dintre simptome sunt vagi, cum ar fi senzația de rău și pierderea poftei de mâncare, boala poate fi destul de dificil de depistat devreme.

Deoarece ficatul controlează producția de bilă, o afecțiune malignă a organului este, de asemenea, probabil să producă modificări vizibile atunci când mergi la toaletă.

În prima etapă a bolii, tumora nu a depășit încă doi centimetri în dimensiune și nu a crescut în vasele de sânge.

Cu toate acestea, pe măsură ce avansează, se răspândește la alți ganglioni limfatici din organism, invadând în cele din urmă țesutul din jur, ceea ce face boala mai dificil de tratat cu tratament.

Din păcate, acesta este stadiul în care simptomele sunt cel mai probabil să apară.

Societatea Americană de Cancer explică: „Dacă cancerul blochează eliberarea bilei și a sucurilor pancreatice în intestin, o persoană ar putea să nu poată digera alimentele grase.

Grăsimea nedigerată poate determina, de asemenea, scaunele să fie neobișnuit de palide. S-ar putea, de asemenea, să fie voluminoase, grase și să plutească în toaletă.”

Un alt efect secundar frecvent al cancerului de ficat este acumularea de bilirubină în sânge, care este adesea cauzată de un canal biliar blocat.

Această acumulare în sânge este caracterizată de icter, care poate duce la îngălbenirea pielii și a albului ochilor.

Mai multe alte modificări ale nivelurilor hormonale sunt probabil să apară, potrivit Societății Americane de Cancer.

Acest lucru poate duce la:

  • Niveluri ridicate de calciu, care pot provoca greață, confuzie, constipație, slăbiciune sau probleme musculare
  • Niveluri scăzute de zahăr din sânge, care pot provoca oboseală și leșin
  • Mărirea sânilor și/sau micșorarea testiculelor la bărbați
  • Număr mare de celule roșii din sânge, ceea ce poate face ca cineva să pară roșu și înroșit
  • Niveluri ridicate de colesterol.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.