vineri, iunie 2, 2023

Unele simptome de cancer ar putea apărea atunci când te așezi pentru a mânca, potrivit unui medic.

Cancerul se prezintă adesea în moduri subtile, ceea ce face ca conștientizarea simptomelor să fie în centrul atenției. Potrivit unui medic, comportamentul tău în timpul mesei ar putea dezvălui mai mult decât doar preferințele alimentare. Semnele de avertizare ale stării mortale pot apărea și atunci când sunteți pe cale să mâncați.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

Indiferent dacă mâncați din mers sau vă devorați mâncarea în fața computerului, nu există întotdeauna timp pentru a avea o masă adecvată.

De la stres la mediul înconjurător, există diverși factori care ar putea influența modul în care mănânci și cât de mare este apetitul tău.

Cu toate acestea, problemele frecvente legate de masă, inclusiv anorexia, disfagia și senzația de sațietate rapidă, ce ar putea indica un cancer, potrivit Dr. Deborah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy.

Anorexia

Dr. Lee a spus: „Anorexia sau pierderea poftei de mâncare este unul dintre cele mai frecvente simptome de cancer.  Nu vă este foame la ora mesei sau vă puteți sătura cu o cantitate mică de mâncare.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Acest lucru este îngrijorător în special dacă aveți orice alte simptome, cum ar fi pierderea în greutate, dureri abdominale, greață și vărsături.”

Doctorul a explicat că anorexia ar putea fi cauzată de aproape orice cancer, aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer se luptă cu acest semn.

Cu toate acestea, anorexia este cel mai frecvent întâlnită cu cancerul pancreatic, cancerul tractului gastrointestinal superior și cancerul pulmonar.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

Disfagia

Disfagia sau dificultățile la înghițire vă pot face să simțiți că mâncarea se blochează în jos.

De asemenea, puteți începe să vă sufocați sau să vă înecați în timpul meselor, cu driblinguri ieșind din gură.

Dr. Lee a explicat că acest semn te poate face să mesteci și să înghiți mâncarea pentru mai mult timp și să te îndeamnă să faci zgomote amuzante atunci când mănânci sau bei.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

 

 

Ea a adăugat că acest semn ar putea indica un cancer de:

  • Esofag
  • Gura si limba
  • Laringe
  • Glanda tiroida
  • Piele
  • Cavitatea nazală și sinusurile.

Senzație de sațietate rapidă după mese

Să te simți sătul rapid după masă vine adesea mână în mână cu anorexia, lăsându-ți abdomenul inconfortabil.

Dr Lee a spus: „Te simți sătul după ce ai mâncat poate jumătate din masă. [Și] stomacul tău se simte întindet. Este deosebit de îngrijorător dacă există alte simptome, cum ar fi senzația de rău sau starea de rău, dureri abdominale, arsuri la stomac sau balonare.”

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Acest semnal de alarmă este „tipic” pentru cancerul ovarian, dar poate indica și cancerul de pancreas și stomac.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private