marți, iunie 28, 2022

Ceea ce știm cu toții e că legumele sunt extrem de importante în viața de zi cu zi. Nimeni nu poate contesta beneficiile pentru sănătate ale legumelor. Și chiar și consumul lor sub formă lichidă ar putea face o diferență enormă pentru corpul nostru.

Mulți dintre noi suferă de hipertensiune arterială și de riscurile asociate cu aceasta. De fapt, aproximativ o treime din toți adulți  trăiesc cu hipertensiune arterială, ceea ce crește riscul de probleme grave, cum ar fi atacurile de cord și accidentul vascular cerebral. Un factor comun al hipertensiunii arteriale este faptul că nu mănânci suficiente legume – precum și fructe.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Însă pentru cei care se luptă să aibă suficiente legume în alimentația lor, cercetătorii de la universitățile din China au ajuns la concluzia că diferite sucuri de legume sunt capabile să scadă tensiunea arterială prin analizarea rezultatelor mai multor teste.

Raportul, publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, a dezvăluit că băuturile făcute din legume rădăcinoase – sfeclă roșie, morcov și fasole igname – au fost eficiente în reducerea tensiunii arteriale, în timp ce băuturile vegetale „comerciale” care conțin sfeclă roșie au funcționat și ele.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Se spune: „Studiile au arătat că sucurile de fructe și legume afectează factorii de risc cardiovascular, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea profilurilor lipidelor din sânge.

Principalele mecanisme de acțiune au inclus efecte antioxidante, îmbunătățirea aspectelor sistemului cardiovascular, inhibarea agregării plachetare, efecte antiinflamatorii și prevenirea hiperhomocisteinemiei.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

„Băutul de sucuri ar putea fi o modalitate potențială de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, în special amestecurile de sucuri, deoarece acestea conțin o varietate de polifenoli, vitamine și minerale din diferite fructe și legume.”

Mai precis, analiza a arătat că sucul de sfeclă roșie a scăzut tensiunea arterială la persoanele sănătoase, precum și la cei cu hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Cu toate acestea, nu a avut niciun efect asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Lucrarea afirmă: „Conținutul ridicat de nitrați din anumite legume ar putea fi o sursă de oxid nitric de protecție cardiovasculară.

O încărcătură alimentară de nitrați (500 ml suc de sfeclă roșie) ar putea reduce tensiunea arterială la aproximativ trei ore după ingestie, ceea ce a fost asociat reciproc cu concentrația de nitriți din plasmă.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

„Alte două studii care se concentrează pe ingestia de sfeclă roșie bogată în nitrați au arătat efecte de scădere a tensiunii arteriale dependente de doză.

„Un alt studiu a confirmat că tensiunea arterială sistolica a scăzut semnificativ după ce a băut suc de sfeclă roșie.”

Cercetarea a arătat, de asemenea, că sucul de morcovi a redus tensiunea arterială sistolica (numărul de top din citiri, care este presiunea cauzată de contractarea inimii și împingerea sângelui) pentru cei cu niveluri crescute de colesterol plasmatic și trigliceride (un tip de grăsime).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private