Sari la conținut

Trei suplimente asociate cu creșterea tensiunii arteriale. Pot fi chiar fatale!

Tensiunea arterială ridicată este indisolubil legată de evenimentele adverse pentru sănătate. Afecțiunea este înțeleasă pe scară largă ca rezultat al alegerilor proaste ale stilului de viață. Uneori, totuși, suplimentele alimentare comune pot induce hipertensiune arterială și pot expune indivizii riscului de deces.

Creșterile tensiunii arteriale sunt o măsură a presiunii exercitate asupra pereților arteriali, care oferă o indicație a diferitelor riscuri pentru sănătate. Pe măsură ce presiunea crește în interiorul venelor, se creează un mediu propice formării cheagurilor de sânge.

Măsurile de stil de viață nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, contribuie la apariția bolii. Ocazional, suplimentele pot provoca, de asemenea, creșteri drastice ale tensiunii arteriale și prezintă un risc de posibil deces.

Potrivit platformei Consumer Reports, două suplimente legate de creșterea tensiunii arteriale sunt extractul de ceai verde și Yohimbe.

Organismul de sănătate listează amețeli, țiuit în urechi, absorbție redusă a fierului; creșterea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, leziuni hepatice și posibil deces, ca riscuri asociate cu extractul din aceste plante.

În ceea ce privește suplimentul Yohimbe, organismul avertizează că „crește tensiunea arterială; provoacă ritm cardiac rapid, dureri de cap, convulsii, probleme hepatice și renale, probleme cardiace, atacuri de panică și posibil moarte”.

Yohimbe este un supliment popular folosit pentru a ajuta la pierderea în greutate și pentru a trata disfuncția erectilă – dar efectele nocive ale medicamentului sunt mai puțin discutate.

Harvard Health explică: „Mai puțin cunoscut este faptul că Yohimbe poate avea efecte dăunătoare, inclusiv anxietate, hipertensiune arteriale, bătăi accelerate ale inimii și dureri de cap”.

„La doze mari, yohimbina purificată poate provoca insuficiență cardiacă sau moarte.”

Organismul de sănătate citează un studiu publicat în Drug Testing and Analysis, care a descoperit că o serie de suplimente cu extract de yohimbină erau vândute sub diferite denumiri.

„Produsele testate par să conțină o formă foarte concentrată de yohimbină, care nu apare în natură”, a explicat Harvard Health.

„Asta înseamnă că aceste așa-numite produse suplimente naturale nu sunt naturale sau sigure.”

Suplimentele de ceai verde prezintă riscuri similare la doze mai mari, deoarece s-a descoperit că conțin concentrații mai mari de catechine (antioxidanți) decât se găsesc într-o perfuzie.

Principala catechina prezentă în ceaiul verde, cunoscută sub numele de epigalocatechin galat, este legată de o varietate de beneficii pentru sănătate la doze mai mici.

La doze mai mari, totuși, suplimentul prezintă un risc de afectare a ficatului – dar nivelul sigur de catechine nu a fost încă determinat.

Organisme de sănătate separate sfătuiesc atenție asupra consumului de suplimente de lemn dulce, deoarece consumul acestora poate duce la hipertensiune arterială și la niveluri scăzute de potasiu.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel