sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Leziunile, artrita și efortul excesiv sunt cauzele suspectele obișnuite pentru o durere de spate. Dar, potrivit experților, poate fi și avertismentul diferitelor tipuri de cancer. Dacă încercați să vă tratați simptomele acasă, dar descoperiți că persistă câteva săptămâni, ar trebui să vă consultați medicul de familie, a declarat NHS.

Cancerul vezicii urinare

Durerea în partea inferioară a spatelui ar putea fi un semn de cancer în vezica urinară – organul din abdomenul inferior care stochează urina.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

Aproximativ 10.300 de oameni din Marea Britanie sunt diagnosticați cu cancer de vezică urinară în fiecare an, devenind al 11-lea cel mai frecvent cancer.

Tumorile pot apărea oriunde pe vezica urinară, dar este cel mai frecvent ca acestea să crească pe cel mai profund țesut din vezica urinară, conform Yale Medicine.

Doctorul Daniel Petrylak de la Yale Medicine a spus: „Mucoasa vezicii urinare este în mod constant în contact cu agenți cancerigeni care intră în sânge și sunt filtrate prin rinichi”.

Agenții cancerigeni sunt substanțe chimice care pot reacționa cu ADN-ul tău pentru a face ca celulele să se reproducă excesiv și să devină canceroase.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

Durerea de spate este raportată a fi un semn al unei forme avansate de cancer de vezică urinară. Dacă apare împreună cu alte simptome de cancer de vezică urinară, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.

Aceste simptome pot include urinare frecventă, sânge în urină și durere în timpul urinării.

Cancerul coloanei vertebrale

Deși rar, cancerul la nivelul măduvei spinării și al coloanei vertebrale poate fi cauza durerilor de spate.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

O tumoare benignă la nivelul coloanei vertebrale, care nu reprezintă amenințarea de răspândire la alte părți ale corpului, poate fi, de asemenea, o cauză.

Dacă durerea de spate este un semn de cancer al coloanei vertebrale, este un semn precoce și în timp se poate răspândi în altă parte.

Potrivit Clinicii Mayo, durerea se poate extinde și la șolduri, picioare sau brațe și se poate agrava în timp – chiar dacă sunteți tratat.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Durerea de spate poate fi principalul semn al cancerului de coloană vertebrală, dar amorțeala, slăbiciunea, coordonarea slabă a brațelor și picioarelor și paralizia pot fi, de asemenea, simptome.

Cancer de plamani

Cancerul pulmonar este un alt cancer comun care poate provoca dureri de spate.

Unele forme ale bolii au o rată de supraviețuire scăzută, așa că este vital să vă vizitați medicul dacă durerile de spate apar împreună cu alte simptome ale cancerului pulmonar.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Principalele semne ale cancerului pulmonar includ tusea cu sânge, dispneea persistentă, o tuse de lungă durată care se agravează și o tuse care persistă două sau mai multe săptămâni.

Boala este împărțită în general în două grupe: cancer pulmonar fără celule mici și cancer pulmonar cu celule mici.

Cancerul pulmonar fără celule mici este cea mai frecventă formă și are rate de supraviețuire mai mari decât cele cu celule mici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private