Sari la conținut

Trei vitamine pe care nu trebuie să le iei niciodată în același timp

vitamina e
Sursă foto: Unsplash

Suplimentele de vitamine și minerale reprezintă o modalitate rapidă de a vă spori aportul de nutrienți esențiali.

Apariția unui deficit de anumite vitamine poate avea consecințe grave asupra sănătății dumneavoastră, ceea ce face ca aceste mici pastile să fie de dorit.

În timp ce suplimentele sunt de obicei disponibile fără prescripție medicală, există anumite reguli care trebuie respectate, potrivit unui medic.

Dr. Janine Bowring, medic naturopat, a apelat la canalul său de YouTube pentru a sublinia trei vitamine pe care „nu ar trebui să le luați niciodată împreună”.

1. Vitamina D și K

Medicul a explicat că asocierea acestor două suplimente comune poate duce la hipercalcemie, o afecțiune în care nivelul calciului din sânge devine prea ridicat.

Clinica Mayo avertizează că prea mult calciu în sânge vă poate slăbi oasele, poate crea pietre la rinichi și poate interfera cu modul în care funcționează inima și creierul.

În videoclip, Dr. Bowring a spus: „S-ar putea să preferați să vă luați [vitamina] D dimineața și K mai aproape de culcare, împreună cu calciul, pentru a crește absorbția adecvată a calciului”.

2. Magneziul și calciul

O altă asociere pe care medicul a sfătuit-o este cea dintre magneziu și calciu. „Ele concurează de fapt pentru absorbție”, a spus medicul.

Dr. Janine a sugerat să vă luați în schimb magneziul dimineața.

3. Fier și calciu

Medicul a explicat că aceste două minerale se leagă între ele, așa că „nu doriți să le luați împreună”.

Într-un interviu anterior acordat Express.co.uk, Dr. Sarah Brewer, consilier medical al Nutrigums, a avertizat în legătură cu luarea prea multor suplimente împreună.

Ea a spus: „În timp ce lipsa anumitor micronutrienți poate duce la simptome de deficiență, cum ar fi oboseala, oboseala, vindecarea slabă și o sensibilitate crescută la infecții, este important să nu luați mai mult decât doza recomandată de producător.Excesul de unii, cum ar fi zincul, poate provoca greață, în timp ce prea mult magneziu poate avea un efect laxativ.

„Gândiți-vă în felul următor – suplimentele pe care le luați ar trebui să completeze ceva ce vă lipsește din alimentație… apoi luați în considerare cea mai bună variantă de suplimente care vor face acest lucru, dar uitați-vă și la etichetă și la cantitățile de doze ghidate înainte de a le cumpăra.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel