Sari la conținut

Tremuratul mâinilor. Neurolog: Tremorul din Boală Parkinson debutează, de obicei…”

Tremuratul mâinilor cauze. Tremuratul membrelor superioare are, cel mai adesea, cauze neurologice, a explicat un cunoscut neurolog pentru Doctorul Zilei.

Dr. Dan Mitrea neurolog care se ocupă cu precădere de pacienți cu afecțiuni neuro-oncologice a dezvăluit ce probleme pot ascunde simptome precum tremuratul mâinilor.

”Tremorul mâinilor este o problemă medicală ce are, de cele mai multe ori, cauze neurologice, dar este important de menționat că nu este exclusiv neurologică.

Există boli endocrinologice, metabolice și toxicologice în al căror tablou clinic este și tremorul. Tremorul din cadrul patologiilor neurologice trebuie încadrat corect că și diagnostic deoarece doar așa vom putea recomanda tratamentul adecvat, ce va duce la ameliorarea simptomelor.

Astfel tremorul din Boală Parkinson, care de obicei debutează la un singur membru, va răspunde la un anumit tratament, pe de altă parte tremorul esențial nu va avea o ameliorare notabilă la aceleași medicamente.

Există și tremorul distonic, ce se poate ameliora prin injectarea de toxină boltulinica sau, tremorul din cadrul unor boli neurologice genetice. Nu în ultimul rând, pacientul poate să aibă tremor și dacă există leziuni vasculare cerebrale în anumite zone din creier ce coordonează mișcările. În concluzie, este util să vă adresați unui specialist pentru a identifică corect problemă și a recomanda tratamentul corespunzător”, potrivit medicului.

Bolile neurodegenerative sunt influențate de stilul de viață

De asemenea, foarte important este și stilul de viață, care poate avea un impact major asupra celor mai multe boli neurologice.

Bolile vasculare (accidentul vascular cerebral ischemic sau hemoragic), neurodegenerative (boala Alzheimer, boala Parkinson, demența vasculară etc.), neuro-imunologice (Scleroză multiplă, neuromielta optică, miastenia gravis etc.) afecțiunile sistemului nervos periferic (sindrom de tunel carpian, radiculopatii, polineuropatia diabetic etc.) sunt major influențate de stilul de viață.

Un stil de viață sedentar, cu dietă necorespunzătoare, stres, fumatul, consumul de alcool, lipsă somnului, consumul de droguri, vor duce, cu siguranță către una sau mai multe afecțiuni neurologice, potrivit medicului neurolog Dan Mitrea.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: