Sari la conținut

Triunghiul morții. NU ai voie să-l atingi cu mâinile

Triunghiul mortii
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
de ce sa nu atingi triunghiul mortii

Triunghiul morții. NU ai voie să-l atingi cu mâinile. Mulți dintre noi știm că există o zonă pe fața noastră numită „triunghiul morții”. Această zonă este deosebit de vulnerabilă. Medicii spun că nu ai voie să o atingi cu mainile, este susceptibilă la infecție.

Unde se află și ce înseamnă acest „triunghi al morții”

Cele trei puncte ale sale sunt: ​​Nasul, pliurile nazolabiale și buzele. În această zonă a feței există cel mai mare număr de vase care nu sunt echipate cu supape speciale.

Dacă o infecție pătrunde prin acest triunghi, ea pătrunde inevitabil în creier, ceea ce poate duce la diverse complicații și chiar la moarte. Dermatologii avertizează că ar trebui să limitați cât mai mult posibil atingerea acestei zone cu mâinile.

Triunghiul mortii nu ai voie să-l atingi
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Acolo există cel mai mare număr de microorganisme periculoase, iar oamenii nici măcar nu se gândesc la asta. Trei probleme principale sunt cunoscute în această zonă a feței: Acestea sunt punctele negre, furunculele și părul din nas.

Furunculele apar din cauza blocării glandei sebacee, după care puroiul se acumulează sub piele. Se poate spune că furunculoza este cea mai periculoasă problemă dermatologică pe care o poate avea oricine.

În niciun caz nu trebuie să încercați să eliminați singur un furuncul. Acasă, puteți folosi o compresă peste noapte cu unguent cu ihtiol, dar este bine să vizitați un specialist.

Punctele negre în medicină se numesc comedoane. Aceasta este, de asemenea, o problemă cu glandele sebacee blocate, dar consecințele acesteia sunt complet diferite.

Pentru a îmbunătăți curățarea feței, vă recomandăm să folosiți măști negre sau să vizitați saloanele de înfrumusețare unde veți primi o curățare profesională. O mască neagră poate fi pregătită și acasă.

Utilizați apă, gelatină și cărbune activat.

Toată lumea are păr pe nas. Și nu e nimic rău în asta. Deși acest lucru nu arată bine din punct de vedere estetic, au o funcție importantă. Experții nu recomandă tăierea sau smulgerea lor, deoarece astfel de proceduri pot provoca infecție.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel