joi, august 18, 2022

Cheagurile se formează în venele picioarelor, brațelor sau inghinale și se pot desprinde și se pot deplasa în alte părți ale corpului.

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune care apare atunci când se formează un cheag de sânge într-o venă profundă. Aceste cheaguri se formează de obicei în partea inferioară a picioarelor, coapse sau pelvis, dar se pot forma și în brațe. Această afecțiune este adesea gravă, deoarece cheagurile de sânge se pot desprinde și pot călători prin fluxul sanguin și ataca plămânii, blocând fluxul de sânge.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

Potrivit Clinicii Mayo, simptomele cauzate de această afecțiune sunt de obicei umflarea piciorului afectat, durere, roșeață, senzație de căldură.  În multe cazuri poate apărea fără a provoca simptome vizibile.


Semne care pot anunța un cheag de sânge

Așadar, este important să acordați atenție semnelor care pot anunța un cheag de sânge în organism. Iată câteva dintre ele:

Dureri de picioare: Unul dintre cele mai frecvente simptome ale trombozei venoase profunde sau este durerea sau furnicăturile în partea inferioară a picioarelor. Acesta este un semn de avertizare foarte periculos care este de obicei însoțit de convulsii constante și tocmai din acest motiv trebuie consultat un specialist pentru a trata această afecțiune la timp.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

Dungi roșii ciudate pe piele: o vânătaie este o altă formă de cheag de sânge, dar atunci când sunt identificate dungi roșii, paralele cu venele, nu este o vânătaie, dimpotrivă, ar putea fi formarea unui cheag de sânge periculos pentru sănătate.

Când să mergi la medic

Aceste dungi se caracterizează prin faptul că sunt foarte calde la atingere, motiv pentru care trebuie consultat imediat un specialist pentru a evita riscul de infarct miocardic și alte probleme medicale grave.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Dureri în piept atunci când respirați: atunci când o persoană simte durere și furnicături în piept în timp ce respiră adânc, ar putea fi un semn al formării de cheaguri de sânge în plămâni. Acest simptom poate fi fatal, motiv pentru care este indicat să mergeți imediat la medic pentru o evaluare în timp util.

Dificultăți de respirație: dificultăți de respirație fără nicio cauză specifică și tulburările respiratorii ar putea fi o cauză a cheagurilor de sânge în jurul plămânilor.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Pericolele din spatele tatuajului pentru ...

În general, această afecțiune este de obicei însoțită de amețeli bruște.

Tuse inexplicabilă: trebuie acordată atenție tusei fără o cauză aparentă, precum și frecvenței cardiace și respiratorii.

Este important de reținut că atunci când este însoțită de tuse, durere în piept, aritmie sau dificultăți de respirație, trebuie consultat imediat un medic pentru a determina cauza și procedura de urmat.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private