marți, decembrie 1, 2020
Irina Lungu

Insomnia este o afectiune semnalata de multe persoane, mai ales in aceste vremuri tulburi. Insa la fel se odihnesc si soldatii. In stres si conditii nu neaparat ideale.

Insa se pare ca acestia au o tehnica speciala, care ii ajuta sa adoarma de indata. Despre ce este vorba?

Este un truc folosit de soldatii americani, truc datorita caruia acestia adorm in doi timpi si trei miscari. Soldatii apeleaza la aceasta tehnica mai ales cand nu au chiar cele mai bune conditii de odihna.

Relaxeaza-ti toti muschii fetei. De la limba, la cei ai maxilarului si cei din jurul ochilor. Indeparteaza-ti cat mai mult umerii unul de celalalt (nu sta adunata!), apoi lasa-ti bratele cat mai departe de corp.

Inspira si expira de cateva ori, apoi incearca sa iti golesti mintea de orice gand. Dupa aproximativ 10 secunde, imagineaza-ti ca esti intr-o barca, pe un lac incredibil de calm, si privesti relaxata cerul albastru frumos de deasupra ta.

Imagineaza-ti apoi ca te muti intr-un hamac din catifea neagra, aflat intr-o camera la fel de neagra. Repeta-ti in minte: „nu ma gandesc la nimic, nu ma gandesc la nimic, nu ma gandesc la nimic „, din nou si din nou timp de 10 secunde. Trucul functioneaza in 96% din cazuri, sustin soldatii americani. Acestia mai afirma insa ca nu iese din prima, dar ca dupa cateva saptamani de practica, totul e ca uns. Incerci si tu?

„Daca dormi mai putin de sapte sau opt ore pe noapte, procentul de grasime din corpul tau poate creste. Cercetarile noastre arata ca cei care dorm cel mult sase ore pe noapte sunt cu 27% mai supusi riscului de obezitate decat ceilalti”, sustine Dr. Guy Meadows, expert in somnologie. „Cei care dorm mai putin de cinci ore sunt si mai in pericol de a deveni supraponderali sau chiar obezi. In cazul lor procentul creste pana la 73%”, mai afirma doctorul Meadows.

Citeste continuarea…

Parteneri