Sari la conținut

Truc simplu pentru a opri căderea părului. Mirela Vescan: Zilnic, între două și cinci minute, trebuie să…

Caderea parului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne ale tulburărilor cardiace

Truc simplu pentru a opri căderea părului. Sfaturile celui mai cunoscut make-up artist din România sunt mereu binevenite.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, experiență consolidată și validată de numeroase studii, premii şi aprecieri peste tot în lume, Mirela Vescan oferă credibilitate în tot ceea ce spune.

În ceea ce privește sănătatea părului, Mirela Vescan a dezvăluit un truc astfel încât părul să nu mai cadă.

Truc simplu pentru a opri căderea părului. Mirela Vescan: Zilnic, între două și cinci minute, trebuie să…

Din păcate, trucul se aplică doar bărbaților, dat fiind faptul că bărbații și femeile sunt diferiți.

„Am fost în Sri Lanka, iar acolo, un medic mi-a zis un lucru foarte interesant. El practica medicină ayurvedică. Făcea masaj cu ulei de cocos. Turnau „tone” de ulei de cocos pe tine, în timp ce stăteai pe un pat din lemn, și îți făceau masaj.

Mi-a spus un truc genial pentru bărbați: dacă bărbații și-ar masa scalpul, în fiecare zi, între două și cinci minute, nu le-ar mai cădea niciun fir de păr. Niciodată!

Din păcate, la femei lucrurile stau diferit pentru că femeile sunt diferite față de bărbați. Mi-a mai spus că la ei în zonă nu există bărbați fără păr. Când albesc, își pun henna și umblă toți așa. E dubios ce vezi acolo, dar am reținut acest lucru”, a spus Mirela Vescan, potrivit DC News.

Se știe că uleiul de cocos este singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentrație de acizi grași, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce am putea crede, sunt benefici pentru sănătate.

Asta datorită conținutului de acid lauric, caprilic și capric care sunt asimilați rapid în organism și sunt transformați în energie. De aceea, uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească și celor care fac sport în mod regulat.

Acizii grași din uleiul de cocos oferă strălucire părului, un aspect mai sănătos și previn despicarea firelor de par.

Sfatul specialistului

Poți aplica o cantitate mică la vârfuri, pentru a reduce ruperea acestora.

Dacă alegi să aplici o mască, trebuie să speli bine părul, iar după ce îl usuci, masează-l bine cu ulei de cocos, apoi înfășoară-l într-un prosop și lasă-l prins peste noapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel