Sari la conținut

Truc simplu pentru a păstra bananele proaspete timp de aproape două săptămâni. Greșeala pe care majoritatea oamenilor o fac

fructe benefice pentru sanatate
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Bananele se pot coace și își pot pierde proprietățile nutritive foarte repede dacă sunt păstrate în condiții greșite în casă. Există, însă, o modalitate perfectă de a le păstra proaspete timp de aproape două săptămâni.

Un expert în alimentație a dezvăluit modalitatea perfectă de a păstra bananele pentru a le păstra proaspete și gata de consum timp de peste 10 zile.

Bananele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe, nu doar pentru că pot oferi o mulțime de energie în timpul zilei, dar sunt și o gustare practică și delicioasă în timpul zilei.

banane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Greșeala de depozitare a bananelor

Acest fruct este totuși notoriu pentru că se coace prea repede și că devine brun, relatează Express. Majoritatea oamenilor aruncă bananele dacă există vânătăi sau pete negre pe coaja bananei. Cei care își păstrează bananele într-un vas cu fructe pot vedea că fructele lor se coc prea repede, deoarece acesta este unul dintre cele mai proaste locuri pentru a le depozita.

Bananele, ca multe alte fructe, produc un hormon care stimulează creșterea numit gaz etilenă. Dacă sunt depozitate împreună cu alte alimente producătoare de etilenă, bananele încep să putrezească într-un ritm mai rapid.

„Chiar și după ce au fost culese, bananele continuă să producă gaz etilenă din tulpini și asta este ceea ce coace restul fructelor”, a declarat Emma Mason, bucătar și expert în alimentație, pentru sursa citată.

Expertul în alimentație a explicat că bananele trebuie depozitate într-un loc răcoros, departe de alte fructe, și nu trebuie puse niciodată într-un vas cu fructe sau în frigider.

„Nu puneți bananele în frigider! Nu sunt obișnuite cu climele reci, deoarece cresc în țările calde, așa că răcirea lor oprește producția de etilenă. Adică, nu se vor coace și, și mai rău, coaja se va înnegri. Ceea ce nu e prea apetisant!”

Truc simplu pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp

Cheia este să depozitați bananele undeva în bucătărie, într-un loc care să fie răcoros și departe de alte fructe din zonă. De asemenea, le puteți înveli tulpinile cu folie alimentară pentru a opri eliberarea gazului etilenă.

Acest lucru poate face ca bananele să dureze cu 10 zile mai mult sau chiar mai mult.

„Pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp, înfășurați tulpinile în folie alimentară pentru a împiedica etilena să ajungă la restul fructelor și să-l coacă prea repede. Pentru a le face să reziste cel mai mult, împărțiți mănunchiul în banane singure și înfășurați fiecare tulpină individual”, a explicar Emma Mason. 

Mason a efectuat, de asemenea, un experiment în care a înfășurat o grămadă de banane în folie alimentară și a lăsat un alt mănunchi neînvelit. Ea a arătat că bananele din folie alimentară au durat mult mai mult decât celălalt ciorchine – care deveneau pete și se înnegreau.

„Concluzia acestui experiment este că, dacă înfășurați tulpinile bananelor, acestea vor dura mult mai mult și este mult mai puțin probabil să le aruncați. Acest lucru nu este doar mai bun pentru portofelul tău, dar este mai bine și pentru planeta noastră!”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel