joi, iunie 24, 2021

Trucul inteligent care oprește durerea brațului după vaccinare. Este simplu și eficient, spun experții.

Cele mai frecvente efecte secundare după administrarea vaccinului anti-covid sunt durerea

și inflamația la locul injectării. Dar un truc care devine viral pe rețelele de socializare vă poate ajuta să  preveniți o durere de braț după ce ați fost vaccinat. Iar experții spun că funcționează.

Trucul inteligent care oprește durerea brațului după vaccinare

În ce constă trucul? Oamenii de pe Tik Tok își învârteau brațul ca o moară de vânt la scurt timp după injectare, de parcă ar înota înapoi. Un utilizator a demonstrat mișcarea, scriind: „Sper ca trucul ăsta să-și facă efectul, ca să nu mă doară brațul mâine.”

Dr. Peter Chin-Hong, specialist în boli infecțioase și profesor de medicină

la Universitatea din California San Francisco, spune că, de fapt, trucul funcționează.

„De fapt, trucul acesta are sens pentru mine, ca medic de boli infecțioase. Practic, ceea ce fac acești oameni este să mărească aportul de sânge la brațul vaccinat. Rămâne local, așa că primul lucru pe care sistemul tău imunitar îl va spune este: „Hei, aici este acest dușmanul străin ”. Brațul va fi antrenat, ceea ce este un lucru bun, ceea ce îți dorești. Deci, inflamația are loc la nivelul mușchilor”, a spus Chin-Hong, potrivit dailyrecord.co.uk.

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale Covid-19

este „a avea o durerea și sensibilitatea în brațul în care v-ați făcut injecția”. Cu toate acestea, această durere pulsatilă este doar un semn că vaccinul funcționează pentru a declanșa sistemul imunitar.

Când sunteți vaccinat, mușchiul brațului îl eliberează încet, corpul trimitând celule albe din sânge pentru a ataca invadatorul străin. Acest lucru poate duce adesea la inflamație. Dar mișcarea brațului poate ajuta sângele să curgă mai repede în acea zonă. Durerea durează doar câteva zile.

Cu toate acestea, experții vî sfătuiesc să vă mișcați brațul numai după ce a trecut perioada

de așteptare a reacției alergice de 15 minute.

 

@chellyfst

this shit better work so my arm doesn’t hurt tomorrow fr #vaccinated #vaccine #pfizergang #vaccinequeen #fyp #foryou

♬ Please Don’t Go – Mike Posner

 

Ultimele stiri

Parteneri