luni, august 8, 2022

Renumit expert în boli infecțioase, vaccinat cu ambele doze, a murit de Covid. A călătorit în India pentru a-și ajuta familia.

S-a întâmplat ceea ce s-au temut toți medicii că ar putea să se întâmple! Un medic american, vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-covid, a murit la sfârșitul lunii aprilie, într-un spital din Delhi. Dr. Rajendra Kapila avea de 81 de ani și era un expert în boli infecțioase de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Te-ar mai interesa: 10 beneficii ale căpșunelor. Iată ce boli țin depa...

Dr. Kapila a murit în data de 28 aprilie, după câteva săptămâni în care colegii medici au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l trata în urma unor complicații legate de COVID. Potrivit  independent.co.uk, soția acestuia, medicul Deepti Saxena-Kapila, la rândul său om de știință care s-a implicat în lupta cu pandemia, a povestit că au călătorit în ultima săptămână din luna martie în India.

„În ultimul an am lucrat la un laborator COVID-19 din New Jersey și am asigurat un mediu sigur acasă. Este atât de ironic faptul că am mers în India timp de două săptămâni și el a contractat virusul aici”, a spus dr. Saxena-Kapila, specializată în microbiologie.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Cei doi soți, reputați oameni de știință, au urmat fiecare schema completă a vaccinului, primind câte două doze de vaccin Pfizer.

Rajendra Kapila Cause Of Death – Obituary – SocietyAlert.com

Dr. Kapila, renumit expert în boli infecțioase, un pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey de peste 50 de ani

Dr Marc Klapholz, președintele departamentului de medicină al Universității Rutgers, a transmis colegilor o scurtă scrisoare prin intermediul poștei electronice, care ulterior a fost distribuită și online, spunând că Dr. Kapila a fost un pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey de 50 de ani.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

„Un veritabil gigant în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și apreciat pentru cunoștințele sale legendare și pentru înțelegerea clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, a scris medicul.

Motivul pentru care dr. Kapila a călătorit în India a fost dezvăluit de fosta sa soție. Dr. Bina Kapila, a declarat într-un interviu acordat ABC News că medicul, care suferea de diabet și alte complicații cardiace, a călătorit în India pentru a-și îngriji familia.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

„Era atât de strălucit când eram la facultate, la facultatea de medicină, încât profesorii de medicină, după ce țineau o prelegere, veneau la el și-l întrebau:„ Am acoperit totul?”, a  spus ea.

Kapila plănuise să se întoarcă în SUA la jumătatea lunii aprilie, însă, pe data de 8 aprilie, a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. La scurt timp a fost internat la spitalul Shanti Mukund din Delhi, unde a murit 20 de zile mai târziu.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE supliment...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private