Sari la conținut

Trucul militar care te adoarme în 2 minute. Este atât de bun, încât îl folosește și  armata americană

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Trucul militar care te adoarme în 2 minute. Este atât de bun, încât îl folosește și  armata americană.

Adeseori, încercarea de a adormi se dovedește a fi o muncă grea. Toate gândurile tale se învârt în jurul capului și deja te gândești la tot ce este pe lista ta de făcut pentru mâine.

Mai multe studii au dezvăluit că a nu dormi suficient în fiecare noapte „crește riscul de apariție a mai multor boli ucigașe”.

Mai concret, un studiu a constatat că oamenii au cu 25% mai multe șanse de a muri până la vârsta de 75 de ani dacă nu dorm suficient. Mai puțin de cinci ore pe noapte și îți poți pune sănătatea în pericol. Persoanele care dorm puțin au o șansă cu 40% mai mare de a se îmbolnăvi grave – cancerul, bolile de inimă și diabetul sunt toate declanșate sau agravate de oboseală.

Trucul militar care te adoarme în 2 minute

Oamenii care adorm greu sau deloc sunt cei care pot spune că au încercat toate metodele pentru un somn liniștitor. Cu toate acestea, există o metodă pe care mulți oameni o recomandă ca fiind una extrem de eficientă.

Este denumită tehnică militară și a fost menționată pentru prima dată într-o carte din 1981 numită Relax and Win: Championship performance.

Metoda a fost dezvoltată de șefii armatei pentru a-i ajuta pe soldații care se luptau cu oboseala. Această tehnică a fost dezvoltată pentru a ajuta personalul să adoarmă în două minute, după ce soldații s-au aflat în medii de alertă ridicată.

Funcționează într-un mod similar cu meditația. Tot ce ai de făcut este să încerci să relaxezi fiecare parte a corpului pentru a adormi.

Tehnica a fost împărtășită pe TikTok de guru de fitness Justin Augustin, care a numit-o „uimitoare”.

Military technique helps you fall asleep in 2 minutes

Iată ce trebuie să faceți:

1. Începeți din partea superioară a corpului, relaxându-vă fața, gâtul, pieptul și brațele.

2. Relaxați-vă umerii cât de mult posibil, apoi treceți prin membre

3. Lucrați prin fiecare parte a corpului până ajungeți la vârful degetelor de la picioare

4. În timp ce faceți asta, respirați adânc

După șase săptămâni de practică – acest lucru ar trebui să funcționeze pentru 96% dintre oameni.

Justin Augustin a spus că, pe măsură ce parcurgeți aceste exerciții, este important să vă curățați mintea de orice gânduri sau stres. Pentru a face acest lucru, gândiți-vă la două scenarii.

„Unul – stai întins într-o canoe pe un lac calm, cu nimic altceva decât un cer albastru limpede deasupra ta”, a spus Justin.

„Doi – stai întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră întunecată.Și, dacă la un moment dat simți că ești distras, repetă cuvintele „Nu gândi, nu gândi, nu gândi” timp de 10 secunde. „Trebuie să exersezi în fiecare seară timp de șase săptămâni”, a concluzionat Augustin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel