Sari la conținut

Trucul suprem pentru a-ți răcori casa fără aer condiționat și fără să cheltuiești bani

Sursă foto: Getty Images

În plin val de caniculă care bântuie țara, păstrarea temperaturii în casă este una dintre cheile pentru a rezista verii. Deși recurgerea la aerul condiționat este cea mai simplă metodă, există și alternative naturale și economice.

Reducerea climatului interior cu câteva grade este unul dintre principalele aspecte de care trebuie să se țină cont pentru a tolera vremea intensă din zilele următoare. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul câtorva sfaturi simple și ușor de urmat.

Cele 4 trucuri pentru a răcori casa vara fără să cheltui prea mulți bani

Păstrarea unei atmosfere răcoroase și plăcute în interiorul casei în zilele de vară este esențială pentru a tolera căldura. Aceste patru sfaturi sunt esențiale pentru a păstra casa răcoroasă mai mult timp și a cheltui mai puțin.

Tragerea jaluzelelor, închiderea obloanelor și a ușilor

Ținerea jaluzelelor coborâte în interiorul locuinței ajută la păstrarea luminii și căldurii din exterior. De asemenea, închiderea ferestrelor, ușilor și perdelelor împiedică intrarea aerului cald în casă. Plantele de interior pot, de asemenea, să blocheze razele soarelui. Copacii, plantele în ghiveci și lianele sunt cele mai frecvent folosite.

Evitați aparatele electrice

Pentru a combate temperaturile ridicate din casă, evitați utilizarea aparatelor electrocasnice, cum ar fi cuptorul, fierul de călcat, caloriferul și aspiratorul, care, pe lângă faptul că consumă multă energie, emit căldură atunci când sunt folosite.

Profitați de ventilator

Ventilatoarele nu schimbă temperatura unei locuințe, dar împing aerul cald și îl fac să circule. De aceea, cel mai bine este să folosiți ventilatorul lângă o fereastră.

Profitați la maximum de aerul natural

Când se lasă noaptea, temperatura scade de obicei și circulă aer mai rece. Acesta este momentul să deschideți ferestrele și să profitați de vântul de afară pentru a răcori atmosfera.

Care este temperatura ideală?

Temperatura ideală vara ar trebui să fie între 24ºC și 26ºC, dar ținând cont de faptul că diferența dintre temperatura din exterior și din interiorul camerei nu trebuie să depășească 12ºC. Oricât de cald este afară, vă recomandăm să fie între acele grade, deoarece dacă temperatura variază brusc ne poate afecta sănătatea.

În plus, dacă respectăm această temperatură putem economisi. Fiecare grad mai mic setat la aerul condiționat, va crește consumul cu 8% în factura noastră.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel