joi, februarie 2, 2023

De multe ori, consumăm mai multe alimente decât organismul nostru ar avea nevoie. Acest lucru se întâmplă, de obicei, din cauza porțiilor prea mari. Iată ce truc rapid te ajută să reduci consumul de calorii și cum îți poți „păcăli” foamea.

Din punct de vedere vizual, creierul nostru consideră că suntem sătui abia când am terminat porția pe care am pregătit-o. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, porțiile sunt supradimensionate și astfel ajungem să consumăm mai multe calorii decât organismul nostru ar avea nevoie.

Iată un truc excelent care te poate ajuta să reduci consumul de calorii și să îți satisfaci, în același timp, foamea și pofta!

„Întotdeauna ne este greu să mâncăm 1/2 de porție/bucată. Dacă ai desfăcut ambalajul, indiferent că e vorba de iaurt, chips-uri sau ciocolată, te vei opri atunci când produsul s-a terminat.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Tocmai pentru că suntem lacomi și pofticioși, sfatul meu este să alegeți MINI! Chiar dacă produsele ambalate individual sau în pachete mici sunt mai scumpe, cred că investiția merită- chiar vă protejează silueta.

Inclusiv atunci când sunteți la restaurant, împărțiți porția cu cineva. De multe ori pofta e mai mare decât foamea, deci odată ce ați gustat 3-4 linguri, aveți șansa să vă opriți.

Cât despre cei din industria alimentară, îi felicit atunci când își bat capul să ofere ca alternativă un Mini-produs, în felul acesta îi ajută pe consumatori să realizeze care e porția corectă…

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

E drept că variantele Mini seamănă mai degrabă cu jucăriile pentru copii, dar trebuie să acceptăm/învățăm că dulciurile și produsele de ronțăit nu pot depăși 25-30g/ porție”, explică Mihaela Bilic, nutriționist, pe Instagram.

Acest truc este eficient atât pentru a satisface pofta de dulce, cât și pentru a reduce în mod conștient aportul zilnic de calorii. Sunt multe studii care atestă că diminuarea porției de mâncare este eficientă pentru a slăbi treptat. De asemenea, creierul va percepe porția redusă drept o porție normală, iar senzația de sațietate va fi aceeași!

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private