duminică, ianuarie 29, 2023

Poziția incorectă pe scaun, sedentarismul și obezitatea sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate care afectează aproximativ șase din zece persoane.

Există însă câteva metode prin care pot fi prevenite:
Întindeţi-vă. O dată la o oră luaţi o pauză şi întindeţi-vă aşa cum faceţi dimineaţ a când vă treziţi. Întindeţi-vă mâinile, faceţi câteva fandări sau rămâneţ i pe scaun şi rotiţi-vă trunchiul. De asemenea, nu uitaţi să vă rotiţi gâtul şi umerii.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Ridicaţi-vă de pe scaun. Când staţi la birou multe ore, presiunea se va face asupra discurilor vertebrale şi a articulaţiilor, cauzându-vă dureri de spate. Pentru a le evita, dar şi pentru a vă întreţ ine muşchii, ridicaţi-vă în picioare jumătate din timpul în care vorbiţi la telefon şi faceţi o scurtă plimbare o dată la 30 de minute.

Staţi corect pe scaun. Felul în care staţi pe scaun şi cel în care v-aţi instalat biroul pot avea un impact mare asupra spatelui vostru. Todd Sinett, autorul „The Truth About Back Pain“, vă sfătuieşte să vă aşezaţi scaunul la 135 de grade, pentru ca muşchii să se relaxeze. Dacă puteţi, folosiţi o pernă care să vă permită să ţineţi capul drept în timp ce vă uitaţi la monitorul calculatorului. Picioarele trebuie să stea relaxate pe podea.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Mâncaţi fructe. Dieta formată din cereale integrale, proteine, legume, nuci, seminţe, fructe şi apă vă ajută să vă protejaţi spatele. Pe de altă parte, evitaţi cafeina, brânza procesată, băuturile light, îndulcitorii şi uleiurile hidrogenate, vă sfătuieşte Todd Sinett, autorul volumului „The Truth About Back Pain“.

Cortizolul pe care organismul îl produce în condiţii de stres este influenţat de alimentaţia pe care o avem. Un nivel ridicat al acestui hormon poate inflama ţesuturile conective, producând dureri.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

Nu fiţi stresaţi. Dacă sunteţi nervoşi, sunteţi mai tentaţi să vă contractaţ i muşchii constant decât să vă relaxaţi, este de părere Todd Sinett.

Mergeţi la fitness. Exerciţiile făcute în afara serviciului pot descreşte frecvenţa episoadelor de dureri de spate, dacă aveţi deja astfel de probleme, afirmă Jeffrey Katz, autorul volumului „Heal Your Aching Back“. Faceţi exerciţii la aparate care solicită musculatura spatelui, vă sfătuieşte Stephen Courtney, chirurg ortoped la Texa’s Baylor Regional Medical Center, Plano.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private