joi, februarie 9, 2023

Dacă foloseşti pur şi simplu voinţa ca să slăbeşti atunci ar fi foarte simplu. Toată lumea ar fi suplă şi fericită. Trebuie să încerci aceste trucuri mentale pe care să le foloseşti când vrei să treci peste pofte (ciocolată, îngheţată, junk food). Ideea este să crezi că nu ai nevoie de tot ce pofteşti şi că poţi opta pentru variante mai sănătoase.

1. Vizualizează un buton de pauză intern

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

Dacă cineva ţi-ar cere să îi împrumuţi o sumă mare de bani, înainte de a face ceva te-ai gândi la asta. Dar dacă la sfârşitul zilei vei vedea în faţa ochilor un bol de ciocolată sau îngheţată cu greu te vei abţine să mânânci. La fel ca şi cu banii sfatul este să aştepţi 10 minute înainte de a lua orice decizie.

2.Înlocuieşte mâncarea nesănătoasă cu cea sănătoasă

Vrei cartofi prăjiţi? Mânâncă mai bine cartofi copţi la cuptor cu mărar. Îngheţată? Pune nişte fructe în iaurt şi bagă recipientul în congelator.

3. Spune-ţi că poţi mânca orice

Şocul în momentul în care treci la o dietă este că trebuie să spui la revedere tuturor lucrurilor care îţi plăceau şi că vei fi înfometat şi vei pofti tot timpul. Spune-ţi că poţi avea tot ce îţi doreşti, dar nu mânânci. Poţi să ai zile în care să trişezi cu un mic desert, dar trebuie să te ţii de treabă restul zilelor.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ce înseamnă un gram de sare și cum ...

4. Întoarce-te în timp

Mănâncă ca un preşcolar. Foarte mulţi oameni se îngraşă deoarece mânâncă prea mult. În momentul în care aduci dulciurile acasă, pune-le în punguţe mici, astfel ca în momentul în care termini creierul să ştie că nu mai are ce să mânânce şi să nu fie tentat să mânânce toată punga!

5.Foloseşte trucul cu mărul

În momentul în care ai poftă de ceva dulce sau sărat sau pur şi simplu stai în faţa frigiderului şi nu ştii ce să mânânci întreabă-te! Ai mânca un măr? Dacă răspunsul este da, atunci eşti flămând şi meriţi o gustare, dar dacă răspunsul este nu, atunci este doar o poftă şi ar trebui să bei un pahar cu apă deoarece deshidratarea se poate transforma în senzaţie de foame.

Te-ar mai interesa: Medicul Radu Zamfir: Acestea sunt simptomele cance...

6. Foloseşte farfurii mai mici

Farfuriile mici păcălesc ochiul să creadă că este satisfăcut, deoarece, vizualizarea este cel mai puternic factor când vine vorba de saţietate.

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private