Trucuri pentru o alimentație corectă. 5 pași simpli pentru o farfurie curată

Trucuri pentru o alimentație corectă. 5 pași simpli pentru o farfurie curată
Trucuri pentru o alimentație corectă. 5 pași simpli pentru o farfurie curată

Să mănânci corect și curat nu este un lucru greu. Este nevoie doar de puțină disciplină și conștientizare a faptului că suntem ceea ce mâncăm. Dar cum facem concret să ne alimentăm corect și sănătos?

Primul pas este de a ne orienta spre alimente în stare naturală. Ideale sunt legumele și fructele proaspete și dacă se poate, locale. Dacă alegeți variantele conservate sau înghețate, asigurați-vă că lista ingredientelor de pe etichetă este cât mai scurtă.

Al doilea pas este: gătiți-vă singuri preparatele. În felul acesta, veți limita adaosul de sare și zahăr, dar și de chimicale și potențiatori de gust, care îmbogățesc mâncarea gătită în oraș.

Veți scăpa de foarte mulți agenți nocivi, dar și de grăsimile trans, un adevărat pericol pentru sănătate.

Folosiți îndulcitori naturali. Mierea crudă și siropul de arțar.

Cumpărați alimentele în cunoștință de cauză. Interesați-vă de proveniența lor și faceți-vă amici în piață. Căutați producătorii locali, îi găsiți la tarabe în piețe sau online, majoritatea având pagină de Facebook în care își prezintă afacerea. Unii asigură și livrarea produselor, iar alții își dau întâlnire într-un loc anume, într-o zi anume, cu toți cumpărătorii.

Și nu în ultimul rând, un pas spre o sănătate de fier îl constituie hidratarea. Curios, dar câteodată când ți-e foame, de fapt, ți-e sete. Bea cât de multă apă poți!

Alimentându-te corect și curat, îți ajuți organismul, dar îi faci o favoare și planetei tale.

Mai puțină mâncare procesată înseamnă mai puține transporturi, mai puține chimicale dăunătoare și mai puțină poluare pentru mediu.

Fă curat în farfuria ta!

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook