sâmbătă, mai 21, 2022

Anumite alimente trebuie neapărat mâncate împreună! Doar așa consumul lor va fi benefic. Care sunt acelea…

Uneori, nu este atât de important ce mănânci, ci ce combinații alimentare faci. Anumite alimente vă vor ajuta să asimilați mai mulți nutrienți. Iată câteva exemple:

Spanacul și căpșunile. Din cauza PH-ului stomacului, va fi greu de absorbit fierul din plante. În această situație, ne poate ajuta vitamina C. Aciditatea sa va transforma fierul într-o variantă mai absorbabilă.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

Prin adăugarea a doar 100 mg de vitamina C, fierul va fi absorbit de 4 ori mai mult!

O altă combinație fantastică este ardei roșu și fasole boabe neagră.

Legumele crude și ouăle. Multe legume crude conțin carotenoizi, care luptă cu cancerul, dar carotenoizii sunt greu de absorbit, deși sunt printre cei mai importanți antioxidanți, sunt pigmenţii de culoare roşie, galbenă sau portocalie, care se găsesc în special în fructele şi legumele de aceeaşi culoare. Cei mai importanţi carotenoizi sunt licopenele, alfa-carotenul, beta-carotenul, luteina și zeaxantina. Grăsimea din gălbenușul de ou va ajuta la o absorbție mai bună. Dacă veți mânca 3 ouă alături de legumele crude, veți absorbi de 3 ori mai mulți carotenoizi.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

Turmericul și piperul negru. Turmericul conține un pigment numit curcumin, care previne și tratează boli foarte grave: neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și maligne. Însă curcuminul este greu de absorbit în stomac. Dar piperina, un alcaloid care se găsește în piperul negru, va ajuta la o mai bună absorbție.

Un studiu a demonstrat că 20 mg de piperină adăugate la 2 grame de curcumin vor crește gradul de absorbție de 2000 de ori!

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

Atenție însă! Prea mult curcumin crește riscul formării pietrelor la rinichi.

Salata verde și uleiul. Când adăugați uleiuri sănătoase în salată, veți absorbi mai mulți carotenoizi din salată.

Carne și rozmarin. Cărnurile preparate termic, în special la grătar, pot dezvolta cancer. Așa arată anumite studii făcute pe șoarecii de laborator, potrivit businessinsider.com. Încă nu se știe clar dacă se întâmplă același lucru și în cazul oamenilor. Dar rozmarinul are antioxidanți care previn acest risc.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: rețeta ceaiului care îmbunătățește ...

Este important să adăugați rozmarinul pe carne înainte de a o prepara, astfel veți reduce potențialul cancerigen cu 50%.

Cartofii dulci și spanacul. Cartofii dulci conțin multă vitamina A, dar corpul uman are nevoie de zinc pentru a transporta Vitamina A în sânge. Așadar, acompaniați-vă cartofii dulci cu alimente bogate în zinc, cum ar fi spanacul.

Data viitoare când faceți de mâncare, aveți grijă la combinații, ca să vă luați ce e mai bun din alimente.

Te-ar mai interesa: Vedetă din România ajunsă la Psihiatrie. „Pe mine ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private